Egy nappal tervezett műtétje előtt küldték haza az óbudai férfit, aki két hét múlva otthonában halt meg. A férfi felesége azt mondja, férje az ágyfelszabadítások áldozata lett.

Polip betegséggel került kórházba egy óbudai nő, Terike férje, akit egy nappal a műtéte előtt hazaküldtek a kórházból a koronavírus miatti ágyfelszabadításokra hivatkozva. A nő a férje történetét Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetőjének Facebook-oldalára feltöltött videóban mesélte el. 

A férfi háromszor járt kórházban, többször hazaküldték, hogy rossz a vérképe, javítsanak rajta otthon; K-vitamint kellett szednie, ezt azonban nem kaptak Magyarországon, Németországból hozatott a család. 

Terike férje március 3-tól volt bent a kórházban, 17-ére volt kiírva a műtéte. Az asszony nem árulta el, hogy pontosan melyik kórházról van szó.

Egy nappal az operáció előtt, 16-án reggel telefonáltak, hogy nem lesznek műtétek, délután 1 körül a férfi hazament a bőröndjével, és közölte, hogy mindenkit hazaküldtek az osztályról, kiürítették az egész termet – írja a BudaPestkörnyeke.hu

Három héttel később, április 7-én a férfi rosszul lett, fájt a hasa, egész éjjel nem aludt. Felesége hívta az ügyeletet, ahol azt kérték tőle, hogy olvassa fel a zárójelentést, a férfi a hívás közben meghalt. 

Üzenem a túloldalnak, hogy most tapsoljanak– mondta Terike, valószínűleg a kormánypárti politikusoknak. 

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI