Kigyulladt egy kettőszáz négyzetméteres lakóház pénteken éjszaka a Budapest melletti Erdőkertesen. Egy öt hónapos kisbaba és egy 10 éves kislány is van a fedél nélkül maradt családban. Gyűjtést szerveztek nekik, sok mindenre számítanak. Közben Debrecenben is tűzeset volt, ott egy négy emeletes épületből menekítették ki az embereket.

A ház nagy lángokkal égett, így szinte minden elszenesedett, a családnak nagyon gyorsan menekülniük kellett, szinte mindenük odaveszett. A tragédia a pest megyei Erdőkertesen történt péntek éjjel az Eperjes utcában. A tűzoltók kiérkezésekor az épület már teljes egészében égett.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tüzet a gödöllői és az aszódi hivatásos tűzoltók oltották el, majd átvizsgálták a kiégett helyiségeket. Az ingatlanban nyolc ember lakott, ők rokonokhoz költöztek.

A Facebookon gyűjtést szerveznek a családnak. Egy hölgy azt írta a bejegyzésében, hogy olyan alapvető dolgokra lenne szükségük, mint cumis üveg, baba ágy, pelenka, babaruha. Az alábbi posztban elérhetőek azok a telefonszámok, amelyeken keresztül fel lehet venni a kapcsolatot a gyűjtést szervező hölggyel.

Debrecenben egy tűzoltó vette észre, hogy ég a ház

Közben Debrecenben is tűz volt. A Füredi utcába riasztották a tűzoltókat, ott egy négy emeletes társasház második emeleti lakásában keletkezett tűz.

A füstöt egy szabadnapos tűzoltó észlelte, aki a kigyulladt lakás fölött lakik. A tűzoltó értesítette bajtársait és a társasház lakóinak egy részével elhagyták az épületet. A lépcsőház füsttel telítődött.

A hivatásos tűzoltók az oltás mellett tizenkét embert menekítettek ki védőkámzsa segítségével. Összesen huszonhárom embernek kellett átmenetileg elhagynia az otthonát, ők először a kiérkező gépjárműfecskendőkben melegedtek, majd egy melegedő buszban várták meg, amíg a beavatkozás befejeződik. A tűz okát a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vizsgálja.

Kiemelt kép: Égő erdőkertesi ház, a katasztrófavédelem helyszíni felvétele