A hő hatására habosodó festékek megvédik a beton-, acél- vagy faszerkezetet a tűztől azáltal, hogy a tűz hő hatására reagálnak, vastag szigetelő habréteget képezve. Ez a festék gyakran átlátszó, lehetővé téve a szerkezet esztétikai minőségének megőrzését, miközben tűzállóságot biztosít. Ennek köszönhetően népszerű választás a fa tűzgátló festékeként. Habzó vagy reaktív festékekként is ismertek.

hő hatására habosodó festék egy tűzvédelmi anyag, amely kémiai reakcióval növeli térfogatát, ha magas hőmérsékletnek van kitéve. Amikor a festéket hőhatásnak teszik ki, gőz szabadul fel, amely levegővel reagálva gáz és víz keverékét hoz létre. Ez a keverék az eredeti anyagnál akár 50-szer vastagabb habot képez, amely bevonja a felületeket és megvédi azokat a tűztől. A hő hatásásra habosodó festéket leggyakrabban falak, mennyezetek, padlók és acél szerkezeti elemek tűz elleni védelmére használják. Amikor közvetlen érintkezésbe kerülnek a tűzzel, a legkülső rétegektől kezdve elkezdenek elszenesedni.

Milyen előnyei vannak a hő hatására habosodó festékeknek?

Mint már említettük, a hő hatására habosodó festék egyik nyilvánvaló előnye az átlátszóság. Ez különösen akkor értékelhető, ha fára vagy más érdekes textúrájú anya-gokra alkalmazzák.
Ha már technikai szempontokról beszélünk, a hő hatására habosodó festék egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy képes egy elem tűzállósági osztályát R 120-ig, esetenként még magasabbra is növelni. Ezen túlmenően a hő hatására habosodó festékek könnyűek, ami nem csak egyszerűbb kezelést jelent, de ami a legfontosabb, nem terhelik nagy mértékben az általuk védendő szerkezeti elemeket.

Következtetés

A hő hatására habosodó festék egy olyan anyag, amelyet évek óta használnak passzív tűzvédelemben. Képes azonnali tűzvédelmet létrehozni azáltal, hogy gyorsan kitágul, és tűzálló réteget hoz létre, amely elszenesedik, amikor a lángok elérik. Jó választás különösen fa vagy acél teherhordó szerkezetek tűzállóságának javítására.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.