Ugye ismerős a helyzet amikor valami elromlik otthon és kétségbeesetten próbálsz minél hamarabb egy hozzáértő szakembert keresni, ráadásul mindezt megfizethető áron?

Talán úgy tűnhet, hogy ez manapság egyre nehezebb feladat. Valóban. Egy igazán jó villanyszerelő szakembert találni nem könnyű. Hisz fontos a szakemberek szakképzettsége, hozzáállása, és a minőségi, gyors munkavégzés. Az elmúlt évtizedek során, egyre több a rosszul vagy silány minőségben elvégzett munka és az emberek bizalma sem a régi már a szakemberek felé. 

Ilyen körülmények között nem is csoda, hogy a hátunk közepére sem kívánjuk már sokszor a ház körüli felújítások fáradalmait, beleértve a szakemberkeresést. A Qjob villanyszerelői viszont segítségünkre lesznek, hiszen a csináld saját magad villanyszerelés veszélyes, általában nem kifizetődő, illetve legtöbbször nem is ismerjük a teljes, biztonságos munkafolyamat elvégzését. 

Akkor mégis mi tévők legyünk, ha például mindenképp szükségünk van egy budapesti villanyszerelőre? 

Az online világ, egyre nagyobb térnyerése révén hatalmas segítségül szolgálhat az ilyen esetekben is. A Qjob.hu oldalán a budapesti villanyszerelők keresése könnyűszerrel megoldható. A szakemberek listája csokorba szedve megtalálható az oldalon, egyéni profilokkal megfűszerezve, ahol részletesen olvashat az adott szakemberről. Amennyiben éppen villanyszerelőt keres, úgy hozzon létre egy feladatot a weboldalon. 

Amennyiben kíváncsi az elérhető villanyszerelők listájára, úgy a weboldalra érkezve akár azonnal fel is hívhatja a szimpatikus szakembert vagy olvashat bővebben szolgáltatásaikról, illetve értékeléseikről az oldalon.  A pontos árajánlatok érdekében érdemes bővebben leírnia a munka részleteit. Abban az esetben ha meghatározott költségkerettel rendelkezik, ezt az információt is megadhatja ajánlatkérés esetén. Végül pedig ha minden fontos információt megadott az ajánlatkérő űrlapon,  a „Közzététel” gombra kattintva már aktiválódik is a feladat a portál rendszerében. A szakemberek perceken belül megkeresnek az ajánlatukkal!

Ha már villanyszerelés, mégis milyen esetekben érdemes villanyszerelőhöz fordulnunk? 

Mindenképp ajánlott villanyszerelőt hívnunk amennyiben azt tapasztaljuk, hogy villódzik a lámpánk, hiszen ekkor valamilyen érintkezési hiba állhat a háttérben, ami legrosszabb esetben még zárlatot is okozhat. Továbbá ha melegszik a konnektor vagy körülötte elsötétedett a műanyag felület, az egyre gyakoribb áramkimaradások, áramingadozások, illetve a rendszeres biztosíték lecsapás mind-mind villanyszerelői segítségért kiáltanak. Abban az esetben is hívjunk szakembert ha szikrázik az elosztó vagy maga a konnektor, falból kilógó vezetékek esetén vagy ha fura, égett szagot észlelünk a falakból.

Mennyiért dolgoznak a villanyszerelők? Milyen árakra számíthatunk?

Most, hogy kiveséztük a mikor hívjunk villanyszerelőt részt, érdemes néhány szót ejteni ezen szolgáltatás költségeiről is. A villanyszerelői szakmában általában kétféle árképzést alkalmaznak a szakemberek. 

Az első a kiállásos árkalkuláció, amikor a munka megkezdése előtt egy hozzávetőleges árat tudunk meghatározni a felhasznált anyagok és a munkadíj kiszámításával. Ebben az esetben a hibakeresés, illetve javítási villanyszerelési ár Budapesten átlagosan 10.000 Ft  – 13.000 Ft óránként. Biztosítéktábla, kismegszakító csere 4 db kismegszakítóig 20.000 Ft- 35.000 Ft körül alakul. Villanyóra áthelyezés fázis számtól függően már 90.000 Ft-tól elérhető. Ahhoz, hogy pontosabb képet kaphassunk erről az árképzésről vegyünk alapul egy 50nm-es lakás kiállásos árképzéssel számított, teljes villanyszerelési díját, ami 700.000 Ft – 800.000 Ft körül alakul, a szerelvények költsége nélkül. 

A másik árképzés pedig a négyzetméter alapú számolás. Ezen elszámolás költsége 11.000 Ft – 12.000 Ft -tól indul és általában tartalmazza a munkadíjat és az alapszereléshez szükséges anyagokat is, viszont a szerelvényezés költségét nem.

Hogy melyik árképzést érdemes választani? 

Ezt a döntést a villanyszerelővel, az igényeinknek megfelelően, együtt érdemes meghozni. 

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.