A filmekben gyakran láthatjuk, hogy a főhős boldogan int búcsút a lakásának, majd a dobozok között vidáman táncolva avatja fel az új lakhelyét. Ezzel szemben a tapasztalatok feszült pillanatokról és idegeskedésről számolnak be. Mi az igazság?

Bízzuk magunkat szakemberekre!

Legtöbbször ott vétjük az első hibát, hogy önállóan próbáljuk meg levezényelni a költöztetés folyamatát. Ha nincs elég segítő kéz, nem rendelkezünk a feladathoz ideális gépjárművel és az időbeosztást illetően is akadnak problémáink, akkor ne lepődjünk meg, ha eluralkodik a káosz. A költöztetés sikerének titka jellemzően egy olyan tapasztalt brigád, mint a Visszuk.hu csapata, akik segítenek zökkenőmentessé tenni a procedúrát.

Azt hihetnénk, hogy néhány doboz vagy az ingóságaink fuvarozása nem nagy kihívás, viszont a gyakorlatban mindezek logisztikája rengeteg időt és energiát emészthet fel. Ha nem vagyunk elég alaposak és körültekintőek, könnyen kárt okozhatunk a bútorainkban, tönkremehetnek értékes tárgyaink, és a stressz jóvoltából néhány ősz hajszállal is gazdagodhatunk.

A költöztető cégek pont az efféle krízishelyzetek elkerülését teszik lehetővé, hiszen ők már nagyon jól tudják, hogy mivel jár egy költöztetés, hogyan tudjuk az ütemtervet a körülményeknek megfelelően kialakítani. A velük való együttműködés rendkívül gyümölcsöző lehet, ezért érdemes megfontolni a profi költöztetés alternatíváját. 

Mi kell a gördülékeny költöztetéshez?

Az egyik leglényegesebb tényezőről már említést tettünk, amely nem más, mint az ideális menetrend. A költöztetés precíz szervezést igényel, hogy az összes számottevő részlet ismeretének fényében alakíthassuk ki a munka ütemét.

Emellett nélkülözhetetlen egy rendszeresen szervizelt és átvizsgált, a lakossági költöztetéssel kompatibilis járműpark. Ez az esetek döntő többségében 3,5 tonnás teherautókat jelent, amelyekre praktikusan lehet rakodni. Továbbá említést kell tennünk a személyzetről, vagyis azokról a szakemberekről, akik gondoskodnak a bútorok és csomagok szállításáról, pakolásáról és mozgatásáról.

Az olyan apróságnak tűnő kellékekről sem feledkezhetünk meg, mint a csomagolóanyagok, amelyekkel garantálhatjuk az ingóságaink biztonságos transzportálását. Ezenfelül célszerű egy “túlélő táskát” is összeállítani arra az eshetőségre, ha bonyodalmak lépnének fel a költöztetésben.

A költöztetés menete

A procedúra általában az ajánlatkéréssel kezdődik, melyhez egy űrlap kitöltése szükséges. Ezt a dokumentumot jellemzően megtalálhatjuk a költöztető cég honlapján. Ezt követően a vállalat munkatársai egyeztetik velünk az összes részletet, majd megkapjuk a végső árajánlatot.

Ha minden megfelel, jöhet a szerződéskötés, végül pedig maga a költöztetés. Az időpontot tanácsos már jó előre leegyeztetni, valamint a parkolóhely biztosítását sem hagyhatjuk le a teendők listájáról. A kérdéseinket bátran tegyük fel a választott költöztető cégnek! Mindenben segítenek, hogy eredményesen zárhassuk a folyamatot!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a visszuk.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.