A gyerekszoba összképe, hangulata és kényelme egyértelműen elsődleges szempont a gyerekszoba berendezésénél, de a biztonság sem lebecsülhető. Minden bútornak lekerekített élűnek kell lennie, és potenciális kockázatot jelentenek a polcok is, amelyeket a lehető legjobban a falhoz kell rögzíteni.

Pszichológiai és esztétikai szempontból jó, ha a gyerekszobában előnyben részesítjük a pasztell színeket, amelyek pozitív érzelmeket váltanak ki. A lágy színek megfelelőek, a kirívó tónusokat és a túl színes kombinációkat azonban inkább kerülni kell. Ami a dekorációt illeti, mindig abból induljunk ki, hogy mit szeretnek a gyerekek. A fő motívum lehet a természet, az állatok, a vízi világ, tündérország , a világűr, stb. Lényeg, hogy a gyerekek jól érezzék magukat a nekik kialakított kis világukban.

Színek és anyagok

A gyerekszobában ügyelni kell a megfelelő színek kiválasztására. A feltűnő színek irritálóak lehetnek, a túl tompa árnyalatok pedig unalmasnak tűnhetnek. A beltér színe meghittséget, nyugodt hangulatot, biztonságérzetet és komfortérzetet keltsen. A megfelelő színösszeállítás megkönnyíti mindezek kialakítását. És milyen anyagból válasszunk bútort a gyerekszobába? A fa egy népszerű és keresett bútoralapanyag, amely természetes hatású, harmonizáló képességgel és kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, pl. kiváló hő- és hangszigetelő. És mivel a gyerekszobában minden anyagnak és színnek elsősorban barátságos, kellemes hatást kell sugároznia, a fából készült bútorok illeszkednek a legjobban a gyerekszobába.

Tárolóhelyek

A jól megtervezett tárolóhelyeknek praktikus elosztással és megfelelő elrendezéssel kell rendelkezniük. A gyerekszobában külön szekrényeket kell biztosítani a lányoknak, és külön a fiúknak. A szekrényeken belül külön polcokat alakítsunk ki az iskolai, az otthoni ruháknak, valamint a sportöltözetnek. A gyerek pólók, pulóverek, nadrágok, atlétaruhák akár fogason, akár fiókokban tárolhatók, attól függően, hogy a gyerekeknek mi felel meg jobban. Külön fiók szükséges a fehérneműknek is (bugyik, alsótrikók, harisnyák, zoknik). Ami egyértelműen nem tartozik a gyerekszobába, az a gyerekcipők, kabátok, sapkák stb. Gyakorlati szempontból ezeket az előszobában kell tárolni, hogy induláskor azonnal kéznél legyenek. Ez ugyan nem kapcsolódik közvetlenül a szobák belső elrendezéséhez, de ha gyerekruhákról, cipőkről van szó, hangsúlyoznunk kell, hogy ezek minősége rendkívül fontos. Ezért meg kell említenünk a Mayoral márkát, amely vezető szerepet tölt be a gyermekruházat és gyerekcipők gyártásában. Ez a márka nem csak a kiváló minőségű termékek védjegye, de ezek a termékek nagy népszerűségnek örvendenek a gyerekek körében, hiszen színesek, tarkák, vidámak, a kisebb gyerekeknek készített ruházatot aranyos figurák díszítik. De most már térjünk vissza a gyerekszoba bútorokhoz.

Igény szerint mozgatható, tologatható bútorok segítségével több szabad teret lehet elérni a gyerekek birodalmában. A ládák, dobozok és kosarak ideálisak játékok tárolására, a kerekes konténerek pedig könyvek és iskolai felszerelések rendben tartására. A gyerekszoba minél egyszerűbb rendjének megőrzése érdekében a berendezésnél ügyelni kell a bútorok praktikus elrendezésére, a beépített vagy szabadon álló gardrób belső tereinek logikus felosztására. És ügyeljen a szoba kellemes illatára is. Ha nem akarunk mesterséges termékeket használni, akkor válasszunk a különféle fűszernövények közül – a friss levendula, a rozmaring, a menta vagy a vanília pillanatok alatt kellemes hangulatot varázsolnak bármely szobába.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.