A magas vérnyomás Magyarországon népbetegségnek számít, mint ahogy a fejlett világ több országában is. Mindennek okai között a stresszes életmód, az egészségtelen táplálkozás és a mozgáshiány állhat. 

Egyes tanulmányok szerint a természetes gyógymódok, többek között a zöld tea fogyasztása hatékony a magas vérnyomás csökkentésére. Számos ellentmondásos információ érkezik különböző forrásokból erről az italról, ezért úgy gondoltuk, hogy útmutatónkban tisztázunk néhány dolgot.

A magas vérnyomás kialakulása

A magas vérnyomás kialakulásának megelőzése érdekében a legfontosabb dolog, hogy változtassunk pár életmódbeli tényezőn, például a táplálkozáson, mozgáson és stresszkezelésen. Kezdjük a teafogyasztással, melyhez a matcha zöld tea jó választás, hiszen az utóbbi években egyre népszerűbbé válik az egészségtudatos életmódot választók körében.

A minőségi matcha teát forgalmazó M Matcha zöld teái segítenek egészségünk megőrzésében és biztosítják számunkra a nyugtató hatást, mely a stresszkezelés jó módszere. De vajon hogyan segíthet a zöld tea a magas vérnyomás kezelésében és megelőzésében?

Egészségesebb életmód

A magas vérnyomás (más néven hipertónia) olyan állapot, amely az összes eret érinti. Lehet, hogy kezdetben nem jelent betegséget és szinte észre sem vesszük, ezért is tartják sokan alattomos gyilkosnak. Az időben nem kezelt hipertónia számos egészségügyi problémához vezet, mint például stroke, szívroham vagy veseelégtelenség, ezért fontos, hogy idejekorán foglalkozzunk a problémával.

Nemcsak a magas vérnyomás megléte után van lehetőségünk lépni, hanem megelőzésként szintén tudunk hatni egészségi állapotunkra. A több mozgás és kevesebb stressz segíthet, emellett pedig érdemes magas antioxidáns tartalmú matcha teával is kiegészíteni táplálkozásunkat. Széles körben használják a zöld tea ezen fajtáját, mert segíthet a fogyásban és az általános egészségi állapot javításában. 

Természetes gyógymód matcha teával

A matcha tea fogyasztása egy lehetőség a magas vérnyomás természetes módú csökkentésére. A Japánból származó teát Ázsiában már évszázadok óta fogyasztják, így jótékony hatásairól régóta tudnak. Az elmúlt tíz évben nemzetközi jelenséggé nőtte ki magát a tea fogyasztása, elsősorban az egészségtudatosabb életmód elterjedése miatt. 

A matcha tea az eredetileg fekete tea leveles zöld változata. A zöld tea a levél kivonatából készül és legnépszerűbb változata a matcha, mely árnyékban termesztett fiatal tealevelekből készül. A matcha tea hatalmas előnye, hogy a benne található L-teanin és katekin lassítják a koffein felszívódását a véráramban, így egész nap élvezhetjük a tea jótékony hatásait. A stressz és az elhízás problémájára szintén választ ad, mely csökkentheti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. A tea javítja a vérkeringést az erekben, valamint a LDL-koleszterint (rossz koleszterin) szintén csökkenti.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.