Ki az, aki ne szeretné ezt, ugye? Mindenkinek leghőbb vágya, hogy minél szebb és egészségesebb otthona legyen, csakhogy sokszor eltévedünk az odavezető úton.

Ez javarészt a modern korunknak köszönhető, ahol a gyorsaság sokkal fontosabb, mint a minőség, és ezért a mesterségesen előállított építőanyagok oltárán a legtöbben készen állnak feláldozni a családjuk egészségét is. Te ugye nem tartozol közéjük?

Miért is fontos a megfelelő lakóklíma?

Mivel már a WHO is megalkotta a “beteg ház” szindrómát, ezért semmiképpen sem szabad félvállról venni az építkezés, felújítás során használt alapanyagokat, így ha jót szeretnél magadnak és a családodnak, akkor a BIOKAY vályogvakolatok természetes építőanyagai közül fogsz választani.

Hogy miért is ennyire létkérdés ez? Többek között azért, mert ha a megfelelő anyagokkal dolgozol, akkor az otthonod természetes szellőzése megoldott lesz, és miközben nem párolog ki a falakból mérgező vegyi anyag, amely hosszút távon allergiát és egyéb megbetegedéseket okozhat, még ráadásul a penésztől és az elektroszmogtól sem kell tartanod.

Talán elsőre nehéz elhinni, hogy valóban ilyen nagy jelentőséggel bír az, hogy milyen falak és milyen vakolatok között élsz, de érdemes utánajárni, mi okozhatja az állandósult fejfájást, az allergiát vagy akár az egyre inkább teret nyerő asztmás megbetegedéseket.

Mit tehetsz téglafalak esetén?

Sajnos viszonylag keveseknek adatik meg, hogy újonnan épült házba költözzenek, ezért most arra térünk ki, hogy mit lehet tenni akkor, ha a már álló téglafalakat próbálod minél egészésgesebbé tenni.

Használhatsz többek között vályog nemesvakolatot, amelyet több színben is megtalálsz, valamint számos falstruktúra kialakítására lehetőséget biztosít.

Dolgozhatsz vályogglettel, amelynek használatával szép és sima felületeket tudsz képezni úgy, közben semmilyen egészségkárosító anyagot nem viszel be az otthonodba.

Persze a színekről sem kell lemondani, így a természetes ásványi- és földpigmenteknek hála csodás és élettel teli színekkel csinosíthatod az otthonod falait. Őszintén, a természet színeinél akar szebb? Aligha…

A méhviasz alapú waxokat ajánljuk a figyelmedbe akkor, ha különösen strapabíró felületet szeretnél létrehozni, amely hőálló és akár mosható is.

Vályogfestékkel és vályog struktúrafestékkel az utolsó réteget tudod úgy felvinni, hogy a lehető legegészségesebbek legyenek a falaid.

Mindig van megoldás!

Sokszor van úgy, hogy már készen álló házat sikerül csak megvásárolni, ott nyilván nem tudod, nem fogod lebontani a falakat, ezért ha ez az eset áll fenn, akkor mindenképpen érdemes konzultálni a BIOKAY vályogvakolatok szakembereivel, mert még az álló téglafalból is sok mindent ki tudsz hozni, ha a megfelelő természetes építőanyaggal dolgozol rajta.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.