Ha szülők vagyunk, mindent megteszünk a gyermekünkért, hogy a lehető legtökéletesebb élete legyen. Főleg, ha még csak kisbaba és szinte kizárólag rajtunk múlik a hogyléte. Boldogsága és kényelme érdekében alapvető, hogy beszerezzük a legtökéletesebb babaápoló szereket. 

A Patikatt.hu a babák bőrápolásához is kiváló segítséget nyújt a forgalmazott termékeivel. Felszerelkezhetünk mindennel, amire csak szükség lehet az optimális babaápoláshoz. Az egyik legfontosabb termék, aminek sokáig hasznát fogjuk venni, az a popsikrém lesz. De vajon melyik lesz jó a kicsikénknek? 

Legyünk türelmesek, míg megtaláljuk az igazit!

Ha nem találjuk meg elsőre a tökéletes popsikrémet, ne keseredjünk el, próbálkozzunk másikkal. Ahogy a felnőtteknél sem ideális egyformán mindenkinek ugyanaz a kenőcs, a kicsiknél sem lesz az. 

Érdemes először kisebb kiszerelésűt venni, majd ha már kitapasztaltuk, hogy jó lesz, vásárolhatunk nagyobbat is, mert az gazdaságosabb általában. Ha nem válik be, akkor sem kell kidobni, másra is jó lehet még. 

Olyat válasszunk, amelyek összetevői nem károsak, megfelelő a minőségük és legyen bőrbarát az állaga. A legfontosabb ezenkívül, hogy hatékonyan enyhítse a kipirosodást. 

Mikor használjuk a popsikrémet? 

A popsikrémet alapvetően a bepelenkázott babapopsi kipirosodása ellen alkalmazzuk, mivel egész nap gyakorlatilag nedves és meleg közegben van. Mivel az újszülöttek bőre sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké, fokozott figyelmet és gondoskodást igényel. 

A felszíni változások könnyen kisebesedéshez vagy akár gyulladáshoz is vezethetnek, ezért fontos időben megakadályozni ezeket. Akár egy jelentéktelennek tűnő kis elváltozás is okozhat később kellemetlen tüneteket, ha nem állítjuk meg időben. 

Nem kell mindenáron kenegetni a bőrfelületet, csak ha szükséges, de soha nem tudhatjuk előre, hogyan reagál a babánk bőre. Vannak bizonyos körülmények, amelyek fennállása mellett megváltozik a széklet, és könnyebben kicsípheti az érzékeny területet. Ilyenek például a fogzás, vagy egy fertőzés megjelenése. Ezekben az időszakokban ne várjuk meg, míg kipirosodik, kenjük be minden pelenkázás alkalmával.

Tippek a popsikrémezéshez

Fontos, hogy mindig a megfelelően megtisztított és megszárított bőrre kenjük fel a popsikrémet. Ha nem is mindig használjuk a kenőcsöt, de étkezések után és hosszabb alvás előtt mindenképpen szükséges. 

Ha tégelyes kiszerelésű popsikrémet választunk, annak az az előnye, hogy kényelmesen hozzáférünk, kifejezetten a kezünkre áll. Ha a tubusos változat mellett döntünk, annak kicsit nehézkesebb az alkalmazása, viszont kisebb az esélye, hogy szennyeződés kerül bele. 

Nagyon lényeges, hogy minden egyes alkalommal, amikor a kicsi bekakilt, haladéktalanul cseréljük ki a pelenkát! Ne hagyjuk benne sokáig, mert ezzel elkezdődhet a kipirosodás, ami fájdalmat is fog neki okozni! Nyáron pedig hagyjuk néha pelenka nélkül is a babát, hogy szellőzni tudjon a bőre!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.