Egyáltalán létezik egy univerzális módszer, amit követve garantáltan a legjobb eszközt fogjuk vásárolni? A kérdés könnyen megválaszolhatónak tűnik, de ha jobban belegondolunk nem is olyan egyszerű ez a helyzet, sőt! Minél tovább gondolkozunk rajta, annál több kérdés merül fel.

Hatalmas kínálattal állunk szemben

Hogy a helyzetet tovább nehezítsük, ejtsünk pár szót a felhozatalról. Ma már rengeteg gyártó van a piacon, konkrétan havonta, ha nem hetente érkeznek új modellek a polcokra, és mindegyik más-más célt szolgál. Elég csak megnézni a Xiaomishop.hu okostelefonok kategóriáját, és máris láthatjuk, hogy itt bizony nem könnyű kitalálni melyik az igazi.

Sőt, manapság már nincs két egyforma készülék, különböző kategóriába kell őket helyezni attól függően, hogy pontosan milyen teljesítményre képesek, mire lehet őket használni, valamint kiknek ajánlják elsősorban.

Akkor mégis hogyan kezdjünk neki a keresésnek?

A legfontosabb, hogy először leüljünk és elgondolkodjunk azon, hogy pontosan mire van szükségünk. Mi az, amit elvárunk egy okostelefontól? Például egy nyugdíjasnak az a legfontosabb, hogy nagyméretű, kontrasztos legyen a kijelző, strapabíró legyen és tudjon rajta rádiót hallgatni.

Egy sportoló esetében szintén nagy teherbírású eszközre van szükség, de emellett nem árt, ha vízálló, ha van benne GPS, nagy memória a zenékhez és természetesen Bluetooth is kell. Ha valaki szeret játszani a telefonon, már-már mobilgamernek nevezi magát, akkor a kiemelkedő teljesítmény elengedhetetlen. A kijelzőnek is legalább 6”-os kell lennie, gyorstöltési lehetőség, sztereó hangzás és magas képfrissítési ráta is szükséges.

Kisgyermekeknek elég egy belépőszintű eszköz, mivel ők elsősorban videókat akarnak rajta nézni, valamint a szülőkkel beszélgetni. Ha valaki vloggerkedésre akarja használni, akkor elengedhetetlen a jó teljesítményű kamera és az elektronikus képstabilizátor. Üzleti életben a megjelenés az egyik legfontosabb, valamint a villámtöltés, hogy soha egy telefonhívásról se maradjunk le.

Ez csak néhány példa azok közül, ahogyan meg lehet közelíteni az okostelefon-vásárlást. A legegyszerűbb az, ha felírunk pár szempontot, ami mindenképpen kell, hogy az eszköz rendelkezzen vele. Például jó kamera, nagy képernyő és gyorstöltés, ezzel máris leszűkítettük a kört és könnyebb a keresgélés.

Alaposan tájékozódjunk vásárlás előtt!

Az okostelefon beszerzését egyáltalán nem szabad elkapkodni. Már csak azért sem, mert napjainkban az internetnek hála rengeteg információ áll rendelkezésünkre, vétek lenne ezt nem kihasználni. Nyugodtan olvassunk teszteket, nézzünk bemutató videókat, és persze elemezzük a felhasználók véleményét!

Végül pedig alaposan gondoljuk át, hogy honnan vásárolunk! Érdemes inkább hazai webshopokat választani, mert külföldi esetén kellemetlenségekbe ütközhetünk. Mielőtt eldöntjük, hogy melyiket választjuk töltsünk el legalább 2-3 napot a böngészéssel!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.