Egy irodaköltöztetés Budapest belvárosában tartogathat meglepetéseket, ha nem vagyunk kellően felkészülve. De a megfelelő partnert választva és ügyelve az előkészületekre, ez sem lehet leküzdhetetlen akadály.

Egy költöztetés Budapest belvárosában

Legyen az akár iroda, akár egy sima költöztetés Budapest belvárosában, vannak hasonlóságok, melyek minden esetben ugyanúgy érintik a költözési folyamatot.

Ilyen például az, hogy mindkét esetben ugyanúgy szűk utcákkal és minimális parkolóhellyel kell megküzdenie a partnercég teherautójának. Épp ezért már előre foglalnunk kell neki helyet, méghozzá a lehető legközelebb a bejárathoz. Persze, ha olyan irodaépületben voltunk eddig, ahol a teherautós pakolásokra van dedikált hely, akkor az a legkönnyebb számunkra.

Tervezzünk előre!

Ne csak a teherautó helyét tervezzük meg, hanem azt is, hogy mi mindent kell elköltöztetni, mit kell esetleg cserélni, és persze még megfelelően kommunikálnunk is kell az egész változást ügyfeleink és a cégünk alkalmazottai felé.

Ha jóval előre megtervezünk mindent, akkor lesz időnk minden részfeladatra még akkor is, ha valamiért megcsúsznánk valamely ponton. De legalább minden le lesz írva, amivel végeznünk kell a költöztetés napjáig, így nem marad el semmi.

Jelezzük előre a változást!

Jóval előre jelentsük be a kollégáinknak, hogy költözni fog az irodánk. Ezzel ők is időben fel tudnak készülni lelkileg a változásra. Egyúttal lesz időnk arra is, hogy megnyugtassuk őket, hogy minden rendben lesz, és jobbak lesznek a körülmények az új helyen. Természetesen hagyjunk lehetőséget a kérdezésre is.

A címváltozást ügyfeleink és partnereink részére is időben jelezzük mindenképp. Főleg, ha ugyanez a postacímünk is, ami így szintén változni fog, vagy ha ügyfeleket is fogadunk az irodánkban.

Kérjük ki a munkatársaink véleményét!

Ha előrejeleztük feléjük a változást, akkor lesz idejük végiggondolni azt is, hogy az új helyen esetleg mit szeretnének máshogy. Ugyanis ez kiváló alkalom arra, hogy bizonyos változásokat eszközöljünk.

Ha páldául eddig nem digitalizáltunk mindent, itt az ideje, hogy elkezdjük. De gondoljunk olyan dolgokra is, mint egy-egy új asztal vagy egyéb berendezés beszerzése? Variáljuk-e meg az ülőhelyeket, hogy eredményesebb legyen a csapatmunka? Vagy esetleg le kell-e selejteznünk egy-egy régi számítógépet?

Selejtezzünk!

Nagyobb szervezet esetén területi vezetőkre lebontva is bekérhetjük a fenti ötleteket, tippeket, akár írásban is. Végül jussunk el odáig, hogy legyen egy összesített listánk arról, hogy mi mindent kell elszállíttatnunk, és miket kell kiselejteznünk. Ez utóbbiaktól szabaduljunk meg. Más cégeknek is értékesíthetjük őket, vagy épp saját alkalmazottainknak is odaadhatjuk ezeket, ha van rá igény.

A költözés napja

Ha mindent jól csináltunk, akkor van már egy profi költöztető partnerünk, aki magát a pakolást teljes mértékben intézi, azzal igazán dolgunk nem lesz. Mi megtettük, amit meg kellett tennünk. Megterveztünk mindent, felkészültünk, jöhet a költözés!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.