Egy 15 éves kismama és 13 éves testvére halt meg abban a balesetben, amely Somogy megyében történt péntek este. A balesetnek még egy halálos áldozata van, az egyik férfinak pedig a lábát kellett amputálni.

Rettenetes baleset történt péntek este Somogyban. Egy kivilágítatlan lovaskocsiba rohant bele hátulról egy kisteherautó. A teherautó Segesd felől Ötvöskónyi felé tartott, a lovaskocsin öten utaztak, szabályosan lerepültek a fajárműről, ami gyakorlatilag deszkákra szakadt szét, csak a kereke és a tengelye maradt ép. A kartondobozokat szállító kisteherautó az út melletti árokba csapódott, majd az oldalára borulva állt meg. A sofőr csodával határos módon sérülés nélkül szállt ki.

A szekér utasai közül hárman haltak meg. Köztük a 13 éves Dórika és nővére, a 15 éves Izabella, aki várandós volt. Éppen ünnepelni tartottak egy közeli településre.

A nővérek imádták egymást. Nemcsak testvérek, hanem barátok is voltak. Izabella már nagyon várta, hogy megszülessen a gyermeke.

A szemtanúk szerint a lovaskocsi világítás nélkül, szinte cikázott egyik oldalról a másikra, a furgon sofőrje ezért nem vette észre őket. A szekérről Izabella repült le elsőnek, ő azonnal meghalt, húgát, a másik utast és a furgon sofőrjét kórházba szállították. Dóri és a lovaskocsit vezető hajtó életéért még órákig harcoltak, azonban már nem lehetett megmenteni őket, a kislány és a 21 éves férfi is elhunyt, míg a másik, lovaskocsin utazó fiatal lábát le kellett amputálni.

„A szülők sosem heverik ki ezt a tragédiát, hogy egyszerre két lányukat is elvesztették. Biztos vagyok benne, hogy még az utolsó percben is egymás kezét fogták, annyira szerették egymást. Még a halálba is együtt mentek. Hozzátette, szinte biztos, hogy együtt temetik el a testvérpárt –mondta a Borsnak egyik ismerősük.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu