Vasárnap délután a pátyi horrorház utcája csendes, csak a rendőrségi szalagok emlékeztetnek arra, hogy csütörtökön emberi testrészeket és holttesteket találtak az utca utolsó előtti házában, a falu végén. Mint kiderült az épületben egy patológus lakott, aki éveken keresztül hazahordta a halottakat és azok testrészeit. Amikor a rendőrök megszállták a környéket a szomszédok elmondása szerint ők is meglepődtek.

Az elmúlt napokban a magyar médiában végigsöpört a hír, a környéken élők közül többen is nyilatkoztak, volt aki egészen hajmeresztőt állított. Az egyik szomszéd szerint állatokat etethetett a testrészekkel a férfi, mások tudni vélik, hogy kísérletezett velük.

A BudaPestkörnyéke.hu portál tudósítójának az egyik szemközti szomszéd arról beszélt, hogy a patológusnak néhány éve meghalt a felesége, azóta egy másik hölggyel élt itt, de elköltöztek, azonban az elmúlt időszakban egy-két holmiért hazajöttek. A gyermekeik külföldön élnek.

Egy másik szomszéd azt állítja, nemcsak emberi testrészeket, hanem egy gyermek holttestét is megtalálták. Úgy hallotta a helyszínelő rendőröktől, hogy a házban, a pincében, sőt a hűtőben is voltak testrészek. Rengeteg kesztyű volt eldobálva. Állítólag több maradvány a kertben volt elásva, de találtak egy üstöt is.

Ez is érdeklni fog: Pátyi horrorház: Egyre durvább dolgok kerülnek elő a patológus korábbi otthonából

Egy harmadik szomszéd arról beszélt, hogy neki már kilenc évvel ezelőtt is gyanús volt a férfi, mert mindig éjszaka járt haza és fekete zsákokat pakolgatott. Sokszor viccelődött is a patológus, hogy hullákat szállít haza. Egy furgonnal közlekedett, többször az udvaron tisztította azokat a fém eszközöket, amelyekben az elhunytakat szállítják.

Egy másik helyi arról beszélt, hogy ”Mindig mondtam, van azokban a fekete zsákokban valami, amiket hazahord.”

A ház és a telek gondozatlan, sok zöld növény lepi el, szinte alig lehet belátni az utcáról. Az udvaron rengeteg számozott vödör állt, egyelőre nem lehet tudni, hogy mit rejtettek.

Egy hölgy arról írt a helyi Facebook csoportban, hogy a férje vásárolta meg a napokban a patológus furgonját és néhány vasat, amely az udvaron hevert. Amikor elkezdték pakolni a megvásárolt árut, a patológus egyszer csak eltűnt. A vevő ezek után talált rá az emberi maradványokra, majd szólt a rendőrségnek.

Ez is döbbenetes: Évekig hordta haza a halottakat a férfi, miért nem tűnt fel senkinek ez a kórházban?

A helyszínt nem sokkal a bejelentés után ellepték a nyomozók és igazságügyi orvosszakértő is érkezett a rémségek házához. A helyszínelés idején a környéken élők ki sem léphettek az utcára. Vasárnap délután már nyoma sincs a nagy nyüsgésnek, minden csendes, csak a szomszédok autói parkolnak a horrorház környékén.

Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda emberei test tiltott felhasználása miatt indítottak nyomozást. Az ügynek egy gyanúsítottja van. Gaál Kristóf szóvivő elmondta, az emberi maradványok, nem gyilkosság áldozataitól származnak. A rendőrség azt is ki akarja deríteni, hogy miért vitte haza a férfi a testrészeket.

Fotók: A BudaPestkörnyéke.hu hírportál helyszíni felvételei