Egy kézzel vezetett a nyírségi távolsági busz sofőrje, mert a másik kezében telefont tartott, amelyen folyamatosan beszélgetett. Az esetről videót készített egy dühös utas, aki azt mondta, rendszeresen megszegik a szabályokat a buszsofőrök, ezért gyakran halálfélelme van utazás közben. A videó a cikkünk alján indítható el.

A sofőrök Nyírbátor és Penészlek között vezetett végig telefonálva, egy kézzel fogva a kormányt. A videót készítő hölgy gyakran jár ezen a vonalon. Szerinte vezetés közben általában telefonálnak, beszélgetnek a sofőrök, ha viszont szólnak nekik az utasok, akkor megsértődnek.

„Mindennapos a dohányzás, a hangos zene, ez a telefonálgatás, könyökkel vezetés, úgyhogy ez mindennapos” – mesélte feldúltan a videót készítő asszony, aki gyakran utazik buszon és sokszor találkozik ehhez hasonló viselkedésmóddal.

A Volánbusz azt nyilatkozta az esetről, hogy „sem szóban, sem írásban nem érkezett bejelentés vagy panasz az ügyben.” Azt is írták: „Hangsúlyozzuk, hogy minden esetben, amikor bebizonyosodik, hogy az autóbusz-vezető a munkavégzése során nem tartotta be a KRESZ előírásait, társaságunk természetesen megteszi a szükséges intézkedéseket”.

Az alábbi videón látható sofőr csúnyán megsértette a KRESZ előírásait, ugyanis az kimondja: tilos vezetés közben kihangosító nélkül telefonálni. A TV2 videója alább indítható el.

Kiemelt kép: részlet a TV2 videójából