Amikor fürdőszobát tervezünk, átalakítunk, építünk, sokszor rengeteg órát töltünk el azzal, hogy a számítógép előtt ülve az online katalógusokat lapozgatjuk. Ezt idővel mindenki megunja, hiszen aprólékos és fárasztó kiválasztani azokat a szanitereket, amelyek a fürdőszobába passzolnak. De akkor hogyan érdemes tervezni és kivitelezni, hogy ne fáradjunk bele idő előtt? Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mire érdemes ügyelni a folyamat kapcsán. 

Mik azok a szaniterek?

Először talán nem ártana tisztázni, hogy mik azok a Mozaikkerámiánál kapható szaniterek, mit jelentenek és mik tartoznak ebbe a kategóriába. Érdemes ott kezdeni, hogy valamennyire elmélyedünk a fürdőszobával kapcsolatos szakkifejezések értelmezésében. Akik felújításba fognak, azoknak sokszor praktikus megoldás a tervező használata, aminek köszönhetően méretpontos alaprajzon sakkozható ki, mi és hova kerüljön. Ilyenkor jöhet szóba a kérdés, hogy oké, de mik azok a szaniterek, milyen termékeket értünk ezalatt. 

Ez egy gyűjtőfogalom, ami alatt a fürdőszobai higiéniai berendezéseket értjük. Tehát a mosdókagylót, a WC-t, a bidét, valamint a piszoárokat, de sokan ide sorolják a kádat és a zuhanyzót is. A berendezés azonban nem ér véget az alapszaniterek megvételével, hiszen ott vannak még a bútorok, a kiegészítők, az esetleges alkatrészek. Kelleni fog még igen sok minden, kezdve a zuhanyfolyókától egészen a csaptelepekig.

Mi legyen a sorrend?

Ha van egy alaprajz, tisztában vagyunk azzal, hol találhatóak rajta a vízkiállások, vagy azzal, hol lehetne őket kialakítani, akkor ez már nagyban meghatározza, hogy mi és hova kerülhet. Amennyiben akad a házban egy kisebb mellékhelyiség, ahova befér egy WC és egy mosdó, akkor ott nem kell sokat alakítani. Arra azonban ügyeljünk, hogy mindenképpen legyen elegendő hely leülni, kezet mosni, esetleg megfordulni és öltözni. Ennek alapján kellene kiválasztani a mosdóméretet és annak helyét. 

A legfontosabb kérdés mindig a kád és a zuhanyzó, illetve ezen belül a sarokkád, szabadon álló, valamint a szögletes és a kétszemélyes téma az, ami befolyásolja a választást. Érdemes átgondolni a szokásokat és a lehetőségeket, hogy a család mennyire használna ki egy hatalmas kádat, hiszen sok esetben nincs is rá szükség. Ilyen esetben tökéletes megoldás a 2 az 1-ben kád, amit kádparavánnal lehet felszerelni. 

A mosdó kérdése

A mosdó esetében inkább az elhelyezés a fontos, hiszen vannak szekrénybe építhető, pultra helyezhető és persze szabadon álló verziók is. Ha viszont dupla mosdóra lenne szükség, akkor ott azt kell megnézni, hogy van-e elegendő hely, hogy azt be lehessen szerelni. A mosdó fölé jól jöhet egy tükör, hogy lássuk az arcunkat, így a magasságra sem árt figyelni. A kisebb tükrös szekrények pedig talán még praktikusabbak, hiszen a polcokon kényelmesen elférnek a piperék, a sminkek és egyéb apróságok, amik így nem a mosdókagyló szélén díszelegnek majd. Könnyebb azt ápolni és tisztítani, ha nincs minden folyamatosan elöl. 

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.