Az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország egész területére figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt. Az autósoknak ilyenkor különösen körültekintően kell vezetniük. Íme a rendőrség néhány tanácsa.

Az ország legnagyobb részén folytatódik a borult, párás, foltokban ködös idő, csak hegycsúcsok lóghatnak ki a felhőtakaróból, illetve nyugaton vékonyodhat el a felhőzet. A borult, ködös tájakon helyenként hószállingózás, ónos szitálás, szitálás előfordulhat.

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -3 és +2 fok között alakul, de ahol kisüt a nap ennél pár fokkal melegebb is lehet. Késő estére 0 és -4 fok közé csökken a hőmérséklet. Hasonló idő marad még napokig Magyarországon.

Az ilyen időben az utak mindenhol csúszósak. A forgalmasabb utak sónedvesek, az alsóbb rendűek pedig biztosan síkosak, ezért nagyon óvatosan kell haladni.

A rendőrség tanácsai ködös időben közlekedőknek:

  • A megengedett sebességhatárt soha ne lépjük túl, gyakran még a megengedett sebesség felső határa is eltúlzott lehet
  • Tartsunk nagyobb követési távolságot
  • Kerüljük az előzést
  • Használjunk ködfényszórót
  • Gyalogosként, kerékpárosként használjunk fényvisszaverő mellényt

Arról sem érdemes elfeledkezni, hogy a ködlámpát lakott területen belül ki kell kapcsolni, nem csak azért mert zavaró, hanem mert szabálysértési bírság is jár érte.

Az erdők között, különösen fenyvesekkel szegélyezett úton, vízpart melletti úton óvatosan közlekedjünk, mert az út biztosan párás, csúszós még akkor is, ha nincs fagypont alatt a külső hőmérséklet. NYÍREGYHÁZA időjárása most

Kiemelt kép: illusztráció