A hűtőtéren belül nem egyforma a hőmérséklet, a zöldségtároló rekesz feletti polc a leghidegebb, a legfelső polc a legkevésbé hideg, a legmelegebb a hűtőajtóban van.  Az eltérő hőmérsékletek miatt a hűtő különböző részei más és más ételek tárolására a alkalmasak. Ahhoz, hogy jó minőségű és friss maradjon az élelmiszer, jó ha betartod a következő szabályokat!

Zöldség, gyümölcs

A zöldség és gyümölcstartó rekeszeket (kb. 10 fok van itt) arra használd amire készítették őket, a hűtő más részei hidegebbek és az kárt tesz a zöldségekben, gyümölcsökben. A zöldség és gyümölcs tárolásánál alapszabály, hogy jól elkülönítve tárold őket. Nincs ez másként a hűtőben sem. Dobozba  csomagolva tedd őket a rekeszbe. Így nem nyomódnak össze, és nem vizesedik be a rekesz. A műanyag tároló dobozok segítségével jobban kihasználható a tér, egyszerűen egymásra tudod őket pakolni.

Húsfélék

Az alsó polcon (közvetlenül a zöldségtároló fiókok felett) van a leghidegebb, kb 2 fok, itt a nyers húsokat, halat tárold. Mindig lefedve tedd a húst a hűtőbe, hogy megakadályozd a szagok terjedését. A friss árut mindig a meglévő mögé tedd. Ez segít abban, hogy először a korábbi lejáratú élelmiszerek fogyjanak el, és kevesebb lejárt étel végezze a kukában.

Tejtermékék

A hűtő középső részében kb. 5 fok van, ide kerülhetnek a tej, tejföl, túró, vaj, margarin és sütemények. 

Ételmaradékok

A felső polcon nagyjából 8 fok van, itt tárolhatod a felbontás után hűtést igénylő termékeket, és az ételmaradékokat. Ne tegyél forró ételt a hűtőbe, minden ételmaradékot hűts le szobahőmérsékletre, csak ezután tedd be a hűtőbe.  A műanyag dobozok azért vannak, hogy abban tedd a hűtőbe az ételeket, ne a fazekakban. A nagy edények sok helyet foglalnak és a hűtő több energiát használ fel a lehűtésükhöz.

Minden más

A hűtő ajtajában kb. 10-15 fok van, itt a minimális hűtést igénylő élelmiszereket tárod, mint az üdítők, a lekvár, a vaj, mustár, tojás

Szagtalanítás

A hűtő szagtalanításában segít ha egy kis műanyag tálba sót teszel és ezt beteszed a felső polcra. Karakteres illatú ételek tárolásakor ez nagy segítség, nem csapja meg az orrodat minden ajtónyitáskor például a káposztaszag.

Kiemelt kép: