Megvettük a vetőmagokat, gondosan előkészítettük a terepet és neki is látunk a munkának. A nap végén jó érzés hátradőlni, tudván, hogy a kemény munkánknak meglesz a gyümölcse. De másnap mivel kell szembesülnünk? Vakond koma szépen keresztbe tett nekünk! Ilyenkor úgy érezzük, hogy feleslegesen dolgoztunk. 

Mi lenne, ha vakondhálót használnánk? Mi lenne, ha megtanulnánk a háló leterítésének helyes módját? A következő cikk most ebben lesz a segítségünkre. 

A vakond tényleg csak a “szükséges rossz” megtestesítője?

A vakondra mindenki ellenségként tekint, legalábbis a kerttulajdonosok biztosan. De mi az igazság, valóban el kell űzni? Az AutomataÖntözőrendszer.com vakondháló kínálatában megtaláljuk az ehhez szükséges eszközöket. De biztosan ez a megfelelő irány? Mit csinál jól és rosszul a vakond? Járjunk utána!

A vakond nem csupán a föld feltúrására képes, ugyanis hasznos a jelenléte. Felfalja a káros férgeket, elbánik a lótücsökkel, a cserebogárral, a drótféreggel, vagyis segíti is a kertész munkáját. Ennek a kis állatnak köszönhetően, a megfelelő módon történhet a talajerő-gazdálkodás és hatékonyan védekezhetünk a kártevők ellen.

Az viszont igaz, hogy a vakond nem kerüli ki a termést és nem az “ösvényen közlekedik.” Hatalmas halmokat túr, elcsúfítja a gondozott kertet, veteményest, és nagy eséllyel rongálja meg az elvetett, elültetett növényeket is.

Milyen termékeket vethetünk be a vakond ellen?

Nem szabad ártani a vakondnak, bármit is művelt a kertünkben! Vannak olyan produktumok, amelyek anélkül tartják távol a vakondot a veteményesünktől, hogy komolyabban kárt tennének az állatban. 

A vakondháló éppen ilyen hasznos eszköz, hiszen a felszín felé túró vakondot megállítja, így nem kell amiatt aggódnunk, hogy komolyabban megsérülnek a gondosan elültetett magok. De történik akkor, amikor a hálót is feltúrja a vakond? Ilyenkor jól látható, a gyepen végigtekintve, hogy pontosan merre járt az állat. A földet a gyep szélére túrja, otthonos kis járatokban mozog. De hogyan lehetséges ez? Nem egy esetben előfordult már, hogy a vakond a behálózott területen talál magának harapnivalót, s mivel rosszul volt leterítve a háló, úgy gondolta, hogy szabad a pálya.

Hogyan tegyük le a vakondhálót?

Fontos tisztában lenni a vakondháló helyes leterítésének módjával. Fontos, hogy még plusz 10 cm-es földtakarót kapjon a háló. Ebben az esetben, még ha alatta is túr a vakond, akkor sem lesz látványos. 

Az sem utolsó, hogy kizárólag minőségi vakondhálóval dolgozzunk. A műanyag változatok elég masszívak és sokáig hasznosíthatók. A terítés előtt tisztázzuk magunkban, hogy tervben van-e a kert átrendezése, illetve hogy szakszerűen jártunk-e el a leterítés során. 

Remélem, hogy segíthettem neked abban, hogy hatékonyan alkalmazd a vakond ellen bevethető védelmi eszközöket. Habár a vakond jelenléte bosszantó, sok hasznos tulajdonsága van, ezért ehhez mérten bánj vele!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: automataontozorendszer.com

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.