Magyarország egyik legnépszerűbb streaming szolgáltatója árat emelhet az elkövetkező időszakban, ráadásul vége lehet az egy hónapos próbaidőszaknak, mert túl sokan trükköztek vele. A Koronavírus-járvány miatt sokaknak a Netflix maradt az egyetlen szórakozás, tömegek nézik a magyarul is elérhető filmeket.

Drágulás jöhet

Sokan rosszul jártak a koronavírus-járvány miatt, éttermek zártak be és az emberek többsége moziba se mer menni. A Netflix és más online videotárak azonban fénykorukat élik. Amerika után nálunk is drágulás jöhet, és az ingyenes próbaidőszaknak is annyi – írja a Blikk.

Valami már megváltozott

A Wall Street elemzője, Alex Giaimo nemrég arra hívta fel a figyelmet, hogy a streaming szolgáltató változtatott az áremeléssel kapcsolatos kommunikációján. A Netflix nézői pedig az Egyesült Államokban és Európában is arra számíthatnak, hogy drágább lesz az előfizetésük.

Egyetlen szórakozás

Giaimo szerint a cég korábban elutasított mindenfajta, ezzel kapcsolatos pletykát, az elmúlt hetekben viszont megváltozott az álláspontjuk. A Netflixnél is tudják, hogy sok ember számára a videotáron elérhető filmek és sorozatok jelentik az egyetlen szórakozást, ezért most vagy soha alapon komoly változások jöhetnek.

Havi 600 forintot is drágulhat

A pénzügyi szakértő szerint már a közeljövőben érdemes számítani rá, hogy havi 1-2 dolláros drágulás jöhet, ami inflációtól függően nagyjából 310-620 forintnyi többletköltséget jelenthet.

Óriási öszeg

A Netflix ezáltal bődületes összegeket nyerhet, a cég a COVID-19 járvány alatt körülbelül 26 millió új előfizetőt szerzett világszerte és bőven megelőzi a nagy vetélytársainak számító Disney+-t, az Apple TV+-t és az HBO Maxot is.

Sokszínű kínálat

A Wall Street elemzője emellett arról ír, hogy a Netflix könyvtára egyre sokszínűbb, szinte mindenféle tartalom megtalálható rajta a gyerekmeséktől kezdve a véres horrorig, így a felhasználók tulajdonképpen azt fizetik meg, hogy a jövőben is hasonlóan erős legyen a kínálat.

Vége az 1 hónapos próbaidőszaknak

A Netflix októbertől drasztikus változtatást jelentett be az USA-ban, megszüntették ugyanis az egy hónapos próbaidőszakot. A döntés nem sokkal azután született, hogy a nyáron a Disney+ is elvette az egy hetes próbaidő lehetőségét az új felhasználóktól.

Ingyenes tartalmak

Az online videotár szeptemberben több sikerfilmet és népszerű saját gyártású sorozatot tett ingyenesen elérhetővé a platformon. Ezeket a tartalmakat a Netflix külön aloldalán találhatjuk meg. A hazai nézők számára riasztó lehet, hogy Magyarországhoz hasonlóan az USA-ban is először ingyenessé tettek több tartalmat. A tengerentúlon nem sokkal később el is vették a próbahónapot. Így mi is valami ilyesmire számíthatunk.

Trükköztek az ingyenes hónappal

A Netflix és a Disney döntésének hátterében az állhat, hogy az előfizetők visszaéltek a lehetőséggel. Több e-mail címet is regisztráltak, VPN-nel csaltak, azaz egymás után indították el ugyanabban a háztartásban a próbaidőszakokat. A két óriáscég pedig rájött, hogy rengeteg pénzt buknak emiatt, ezért drasztikus döntést hoztak.

Kiemelt kép: illusztrációhttps://3myad.com/buk_640360.html