A kerítéseket nem kímélik az időjárás viszontagságai, a csapadék, a napsugárzás és a szél is megteszi a hatását az évek során, amelyhez hozzájárul még a korrózió, így ha évekig nem végzel karbantartást, hosszadalmas és költséges felújításnak nézel elébe.

A kerítések elsődleges funkciója az ingatlan védelme, de esztétikai szerepe sem elhanyagolható, és egyfajta státuszt is kifejezhet. Annak érdekében, hogy mindezeket biztosítani tudja, a hagyományos kerítés-alapanyagok, mint a fa vagy a fém, rendszeres utógondozást igényelnek.

Évtizedekre mentesülhetsz ez alól, ha korszerű gondozásmentes alapanyagok mellett teszed le a voksodat. Ha viszont nincs anyagi lehetőséged kicserélni a meglévőt, egy felújítás csodákat tehet vele! Az ehhez szükséges szerszámokat és anyagokat, az alapozókat és a fémfestékeket beszerezheted a Festékpalota.hu kínálatából akár otthonod kényelméből is! Mutatjuk, mi mindenre lesz szükséged a fémkerítés felújításához!

Összetett védelem 

Az utcafronti kerítések általában díszesebb megjelenésűek, mint az oldalsó vagy hátsó határon futók, amelyek gyakran egyszerű huzal-, drót- vagy panelkerítések. Ezek az építmények számos környezeti hatásnak vannak kitéve az év folyamán, folyamtosan éri őket a csapadék valamely formája, állniuk kell a sarat szélben és tűző napsütésben egyaránt. És kellően stabilnak kell maradniuk minden körülmények között, hiszen alapvetően védelmet kell biztosítani a körülhatárolt területnek és az otthonoknak. 

De az sem egy utolsó szempont, hogy egy stílusos, minőségi anyagokból igényesen kivitelezett és jól karbantartott kerítés környezete dísze lehet, növeli az ingatlan ázsióját. Ennek érdekében azonban bizonyos időközönként javítani, festeni szükséges. 

Milyen festéket válassz?

Bár a modern porszórt, bevonattal ellátott acél- és alumíniumkertések már gondoskodás nélkül is dekoratívak maradnak 10-20 évig, a hagyományos fémkerítések még festést, karbantartást igényelnek. Ha nem vagy barkácstehetséggel megáldva vagy nem szereted a szöszmötölős munkát, jobb, ha ezzel a feladattal megbízol egy hozzáértőt. 

Ha mégis magad állsz neki, válaszd a megfelelő fémfestéket! Léteznek vasalapú festékek a vas, az acél és az öntöttvas felületekhez, és léteznek a színesfémekhez, vagyis az alumíniumhoz és horganyzott fémekhez való típusok. 

Hogyan fogj neki egy fémkerítés festésének?

A munkád minősége a felület előkészítésén múlik. A csiszolás kihagyhatatlan lépés, ugyanis így távolíthatók el a felszínről a málló, pattogzó, rozsdás és szennyezett részek. Ezt követően portalanítani és zsírtalanítani szükséges a festendő felületet. Szárítás után következhet az alapozás, amelyhez korróziógátló alapozó javasolt. Az előírt száradási idő letelte után következhet 2-3 rétegben a kerítés alapanyagának megfelelő fémfesték felvitele. Az egyes rétegeket hagyd előírás szerinti ideig száradni!

Választhatsz ma már korszerű 2in1 vagy 3in1 termékeket, amelyeket nem szükséges alapozni, és akár rozsdás felületre is fel lehet hordani.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a festekpalota.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.