Az okosporszívók rengeteg fáradtságtól megkímélik a tulajdonosaikat. Elnyűhetetlenül teszik nap mint nap a dolgukat, amikor csak gazdájuk arra szólítja fel őket, hogy takarítsák fel a padlót. Persze igényelnek azért némi gondozást, törődést is.

Egy ismert humorista betekintést engedett abba, hogy milyen módszerrel diagnosztizálják a robotporszívókat. Nézzük, hogy miként készítik fel a gépeket a zuglói szervizben megrendezett “viadalokra”!

Így dolgozik a “Robotdoki”

A robotporszívók motorjainak állapota számítógépes diagnosztikával történik az iRobot hivatalos márkaszervizében. Ezzel a módszerrel pontosan meg lehet állapítani a motorok pillanatnyi áramfelvételét, értékét.

A 36 lépésből álló teszt során kiszűrhetőek azok a robotporszívó alkatrészek, amelyek nem tündökölnek már régi fényükben. Elemezni lehet a tisztítóeszközök kopását, mint amilyen például a gumikefe-sörtekefe is.

A kopott tisztítóeszköz használata ugyan biztonsági kockázatot nem hordoz magában, ám minél kopottabb valami, annál kevésbé lehet vele hatékony eredményt elérni. A kopó alkatrészek cseréje nem kerül temérdek pénzbe, viszont ha ez megtörténik, akkor a porszívó robot éppen olyan látványosan fog tudni dolgozni, mintha vadonatúj volna.

Így mérkőztek meg egymással a robotporszívók

A humorista által konferált “viadalon” két csúcskategóriás robotporszívó erejét mérték össze: a Roomba 605 és a Roomba 676 egy terepasztalon vívott meg egymással. Az úgynevezett mérkőzés során különböző felületeken kellett helytállniuk a készülékeknek. Számukra a padlószőnyeg és a laminált padló sem jelentett azonban kihívást.

A porszívó robotok tiszteletben tartják a virtuális falakat. Ezzel a módszerrel a standupos leszűkítette a gépek számára rendelkezésre álló teret, így siettetve a viadal végét. A készülékek rendkívül okosan meccselnek egymással, és a terepasztalról egyszer sem esnek le.

A vesztesek a gyengélkedőbe kerülnek, jönnek helyettük a modernebb gépek

A modernebb robotporszívók idővel kiszorítják a régebbi típusokat a “ringből”, és a gyengélkedőbe küldik őket. Így tett a Roomba i7+ is, amely fejlett navigációs rendszerével nem csupán arra képes, hogy a lakás minden pontját feltakarítsa, hanem egyenesen a lehető legideálisabb útvonalat választja ki. A portartály automatikus ürítésének hála pedig nagyobb méretű terek felseprésére is kiválóan alkalmas ez a készülék.

A Roomba i7+ valósággal nyugdíjba küldi a vetélytársait. A háromszintű AeroForce takarítórendszerrel felszerelt készülék a légáramot a forgó gumikefék között egy keskeny nyílásba tereli. A gyors légáramlat bizony akár negyvenszer nagyobb szívóerőt képes eredményezni, mint amire a Roomba 600-as és 700-as sorozatának tagjai voltak képesek.

A nehezen megközelíthető helyek tisztításáról egy speciális, ívelt ötágú oldalkefe gondoskodik. Így nem maradnak koszosak a bútorok környékei, a falak melletti területek és még a sarkok sem.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.