Újra bíróság elé áll az a 32 éves férfi, aki magát nőnek kiadva végzett jogosulatlan orvosi tevékenységet Szirákon három éve. Most ikerterhességet hazudott és méhbeültetésre kért pénzt.

A kuruzslásért jogerősen tíz hónap felfüggesztett börtönre ítélt R. Ákos Félixnek most kisebb kárt okozó csalásért kell felelnie. A notórius hazudozó ezúttal terhesnek adta ki magát, s a különböző kamuvizsgálatokra szedte le pénzzel újdonsült „szerelmét”.

150 ezer méhbeültetésre

A Bors információi szerint 2017 szeptemberében R. Ákos, csakúgy, mint korábban, női néven, az interneten ismerkedett meg egy férfival, és szexuális kapcsolat alakult ki közöttük. A vád szerint néhány hónappal később felvetette a párjának, hogy szeretne közös gyereket, mondván: az orvostudomány már olyan fejlett, hogy van lehetőség méh- és petesejt-beültetésre, így ő is tudna gyermeket szülni.

Ákos biztosította párját, hogy a sikeres be­avatkozás után együtt fognak élni és együtt nevelik majd a gyereket. A hiszékeny társ a közös élet reményében a támogatásáról biztosította a vádlottat, aki azt hazudta neki, hogy a beavatkozásra egy budai magánklinikán kerül sor. Az áldozat erre 150 ezer forintot át is adott neki.

„A magzatok fejlődnek”

A „sikeres” beültetés után a csaló hasa mindig egy pólyával volt körbetekerve, amely azt a képzetet ébresztette, hogy az az elvégzett műtéti hegeit takarja. Rövidesen Ákos kérésére a rászedett férfi számlát nyitott, melyhez ő is hozzáférést kapott. Ezután a felek hetente találkoztak, a csaló immáron azt bizonygatta, hogy ikrekkel terhes, s a magzatok szépen fejlődnek.

Ennek igazolására még hamis orvosi papírokat is mutatott neki. Nem sokra rá a terhességgel kapcsolatos kezelések finanszírozására 90 ezer forintot, majd 2018 már­ciusában gyógyszerekre további 30 ezer forintot kért tőle. A csaló végül egy telefonon történő beszélgetése alkalmával többször ellentmondásba keveredett, így a sértettben kétely ébredt, ezért megszakította vele a kapcsolatot.

Egy másik férfit is magába bolondítot

A vádlott a Nógrád megyei Szirákon 2016 végén számos embert kezelt úgy, hogy ehhez sem engedéllyel, sem szükséges szakképzettséggel nem rendelkezett. Többször orvosi ügyeletet is tartott a településen, a „vizsgálatok” többségét pedig mobiltelefonjával végezte.

A repertoárjában többek között gerincbe adott injekció, telefonos ultrahangvizsgálat és forró vizes abortusz is tartozott. A férfi akkor egy nős családapának a fejét csavarta el. Miután a hazugság kiderült, az átejtett szerelmes felvágta az ereit, de azóta visszafogadta a családja.

„Megjátszotta, hogy ikerterhes és nőtt is a hasa. Persze nem hittem neki, hiszen nekem is iker gyerekeim vannak. Két hét alatt nem nőhet ekkorára a hasa. Az orvosunk véleménye szerinte egy nemátalakító műtét után szteroidok okozhatták a hasának a vizesedését” – mondta Ilona, akinek a fiával együtt élt Ákos.

A Bors információi szerint a csaló férfi gyerekkora óta pszichés beteg, nemrég egy pszichiátriára is befektették. Tinédzserkora óta női ruhákban jár, szilikonmelleket is csináltatott magának, és nemi szervét is eltávolíttatta, nemváltoztató műtéten esett át. Alighanem így tudta megtéveszteni a rá ácsingózó férfiakat.

Kiemelt kép: illusztráció