Hétfőn ebédidőben kapott váratlan telefonhívást egyik budai szálloda igazgatója: az egyik fővárosi kórház alkalmazottja kereste fel, aki közölte vele, hogy egy órbán belül ürítse ki a hotelt költöztesse ki az ott lakó vendégeket, ugyanis az enyhébb koronavírus-tünetekkel bíró pácienseket oda viszik majd, így covid-kórházzá alakul át a szálloda.

ITT TALÁLOD A LEGFRISSEBB KORONAVÍRUS HÍREKET!

Több probléma is volt a dolgokkal

A szinte lehetetlen határidő mellett egyéb problémák is voltak ezzel a dologgal, példának okán az, hogy a hotel a járvány miatt zárva tart, jelenleg nincsenek aktív dolgozók, sőt az épületben nem is fűtenek. Vagyis az egy órán belüli kiürítésnek, majd átalakításnak számos gyakorlati akadálya lett volna.

FRISS!

Szülőként most aztán tényleg égnek áll a hajad Müller Cecíliától, közben újabb 92 ember halt meg Magyarországon

Végül nem foglalták el

A szállodát végül nem foglalták le, mert az ügyben az igazgató, majd a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége is telefonálgatni kezdett. 

Szabáltalanul járt el az alkalmazott

Flesch Tamás, a szövetség elnöke a 444-nek elmondta, hogy a járvány elleni védekezést irányító Belügyminisztérium azt mondta nekik, hogy a hotelre rátelefonáló kórházi alkalmazott szabálytalanul járt el. Ugyanis a hotelek esetleges elfoglalása kapcsán csak az Operatív Törzs dönthet, ráadásul soha nem ilyen lehetetlenül rövid határidővel. A kérdéses szállodából így azóta sem lett szükségkórház.

EZT SE HAGYD KI!

Dráma a kórházakban: 100 intenzív ágyból 42-t koronavírusos beteg foglal el

További gondok

A lap Fleschtől megtudta, a konkrét eset hiába oldódott így meg viszonylag gyorsan, mert sajnos a helyzet az, hogy a hazai hotelek még most sem ismerhették meg azt a listát, ami a potenciálisan elfoglalható szállodákat tartalmazza. Ami igencsak hátrányok a tulajodnosokra nézve, hiszen a járvány miatt rengeteg szálláshely zárta be a kapuit, amiket pontosan emiatt csak sokkal lassabban és nehezebben lehet kórházzá alakítani, szemben a folyamatosan üzemelő társaikkal.

Örülnének, ha tudnának segíteni

Felsch egyébként többször elmondta a lapnak, hogy a szövetség tagjai a legnagyobb örömmel vesznek, vennének részt a járvány elleni védekezésben, a szállóik átalakításával is, a segítséget kötelességüknek is érzik, de információk híján segíteni sem tudnak hatékonyan. 

EZEK A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI

Kiemelt kép: Illusztráció