A te hátadon, válladon és a mellkasodon is gyakran fejlődnek ki pattanások? Nos, ez valószínűleg annak a következménye, hogy a faggyúmirigyeid a szükségesnél több faggyút termelnek, és ennek köszönhetően a pórusaid kitágulnak. 

A megtermelt faggyú, az elhalt hámsejtek és a baktériumok pedig a szőrtüszőnél összegyűlnek, ami egyenesen az elzáródásához vezet, valamint az enyhe vagy súlyos mértékű gyulladások, illetve pattanások kialakulásához is.

Muszáj ebbe belenyugodni?

Ha szeretnéd ezt a folyamatot kontroll alatt tartani, akkor kiemelt figyelmet kell szentelni a bőröd tisztán tartásának és hidratálásának. A mindennapos zuhanyzás tehát elengedhetetlen, hiszen ez segít a felesleges zsírréteg eltávolításában. 

Ha szeretnéd megkönnyíteni a mélyebben ható bőrtisztítást, akkor érdemes elkezdeni használni a MediNatural érett, feszességet vesztett bőrre kifejlesztett C-vitaminos arctisztító géljét, amely a bőr kiszárítása nélkül távolítja el a felesleges faggyút a felszínéről, illetve a Mandulasav + BHA hámlasztóját, amely elengedhetetlen a zsíros bőr regenerálásához és hidratálásához.

A zsíros bőrnek igenis szüksége van hidratálásra

Általános meggyőződés az emberek körében, hogy a zsíros bőrt egyáltalán nem kell hidratálni, mert attól még inkább zsírosabbá válhat. Nos, ennek semmi igazságtartalma nincsen. 

A sérült hámréteg ugyanis megnövekedett vízveszteséggel jár, ami pedig a bőrproblémák gyakoribbá válását eredményezi. Ha viszont a bőr felszíne ép marad, akkor sokkal szebb lesz a megjelenése. Sőt, még a pórusok is puhábbá válnak, és a faggyú is könnyebben a felszínre jut.

Ebben tud neked segíteni a fentebb is említett webáruház mandulasavas BHA hámlasztója, amely olyan intenzív hatóanyagokat tartalmaz, mint a sejtmegújulást fokozó mandulasav, a pórusok eltömődését megakadályozó szalicilsav vagy a növényi alapú hidratáló komplex, az AQUAXYL™.

Egészítsd ki ezt a készítményt egy retinolos krémszérummal!

A MediNatural Retinol Like/Bakuchiol krémszérumjában megtalálható hialuronsav tökéletes megoldást jelent a vízhiányos bőr hidratálására, hiszen ez a molekula a saját súlyánál akár ezerszer több vizet is képes megtartani.

Az 1%-os bakuchiol pedig ideális a zsíros, pattanásos, aknés bőr működésének normalizálására. Ez a hatóanyag ugyanis gyulladáscsökkentő hatással bír.

Végül pedig, ha szükséges, akkor vigyél fel még egy kevés hidratálót is!

Mivel minden ember bőre más és más, így előfordulhat, hogy a fentebb említett készítmények beszívódása után is szükség lesz még egy kevés hidratálóra, hogy erősítse a bőr védelmi funkcióját, és így extra puhává varázsolja azt.

Ezt azonban anélkül nem fogod tudni meghatározni, ha nem viszed végig a fentebb említett lépések mindegyikét. Figyelj a bőröd jelzéseire! Elárulja majd, hogy mire van szüksége.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.