Napok óta sejthető volt Balázs Fecó tragédiája, miután az orvosok behívták feleségét a kórházba, hogy elbúcsúzzon férjétől. A zenész miután elkapta a koronavírust, 13 napig volt lélegeztetőgépen.

Gyászol az ország 

Egy ország gyászolja a koronavírusban elhunyt 69 éves zenészlegendát, aki közel két hétig harcolt az éltéért, de végül szervezete feladta a küzdelmet. Fecó 13 napig volt lélegeztetőgépen.

Behívták feleségét a kórházba

A tragédia már napok óta sejthető volt, Fecó feleségét, Imolát ugyanis a látogatási tilalom ellenére behívták a férjéhez, amit csak olyan indokolt esetben engedélyeznek, mint a végső búcsú.

Felesége el tudott tőle búcsúzni

„Tegnapelőtt Imolát behívták a kórházba az orvosok. Azóta én sem tudtam semmit és nem is akartam őt hívogatni, illetve helyett bármit mondani, de nem tűnt jó jelnek…pedig nagyon bizakodtam egészen ma reggelig” – mondta a Borsnak Várkonyi Attila.

Müller Cecília körlevelet írt a búcsúról

Müller Cecília egy körlevélben azt kérte a kórházaktól, Covid-osztályok is tegyék lehetővé, hogy a közvetlen hozzátartozó a haldokló beteg mellett legyen, a látogatási tilalom ellenére is biztosítaniuk kell a kapcsolattartást, és megfelelő tájékoztatást kell adni a beteg állapotáról.

Balázs Fecó fia közölte a tragikus hírt

 „Fecó fia hívott fel ma reggel az édesanyja telefonján és mondta el… nagyon megrendült volt a hangja, de minden erejével igyekszik tartani magát az édesanyja miatt, akiben ő tartja lelket” – nyilatkozta a rádiós.

Beoltatta volna magát

A zenészlegenda talán egyik utolsó videóinterjújában, Raktárkoncert-fellépése kapcsán még arról beszélt: amikor megtalálják az ellenszert, ő mindenképp beoltatná magát. Úgy gondolta, ha lenne egy oltás, a világon semmi probléma nem lenne – írja a BPK.

Nehezen viselte a bezártságot

A zenész rendkívül nehezen viselte a pandémiával járó bezártságot, akkor így nyilatkozott: „Már a depresszió határán voltam. Megtanultam főzni, mosni, takarítani, kertészkedni, füvet nyírni. Aztán többen is kérdezték, hogy ha ennyi időm van, akkor miért nem írok dalokat. Azért, mert nem jött az ihlet. Visszahúzott ez a dolog… „– mondta Balázs Fecó az egyik utolsó nyilatkozatában.

Kiemelt kép: Balázs Fecó – Forrás: TV2