Ismeretlenül is megrázta gye­rekkori kedvencének halála Juhász Tamás sírkövest. A mester azért tette nagylelkű felajánlását, hogy így tisztelegjen a tragikus körülmények között elhunyt Szilágy István emléke előtt.

Soha nem találkoztak egymással, a sírköves csak a televízióból ismerte Szilágyi Istvánt, a 82 éves színészt, akit a saját fia gyilkolt meg május 3-án. Az ország Lópici Gáspára viszont olyan hatással volt az akkor még gyermek rajongójára, hogy még most is úgy érzi, hálával tartozik neki, és ha tehet érte bármit is, azt megteszi. Juhász Tamás sírköves azt mondja, hogy nagyon sajnálja, hogy csak most jött el az idő, hogy gesztust te­gyen a Szilágyi család felé.

– Sajnos nem volt lehetőségem személyesen találkozni Szilágyi Istvánnal, pedig gyermekkorom óta rajongok érte – meséli a Bors napilapnak Juhász.

– Le­taglózott a halála, pláne, hogy ilyen borzalmas módon kellett meghalnia. Azt is hallottam, hogy nagyon nehéz anyagi körülmények között éltek a feleségével és, hogy az özvegynek, Jolikának most is nélkülöznie kell. Ezért gondoltam, hogy előhozakodom a felajánlásommal: ha a család igényli, nagyon szívesen elkészítem neki Szilágyi művész úr sírkövét. Mindegy, hogy milyen kőből szeretnék, megcsinálok bármit – mondja a sírköves, majd így folytatja:

– Úgy gondolom, hogy a művész olyan különleges ember volt, akinek egyedi síremlék járna, nem szokványos. De legyen úgy, ahogy a család gondolja, én nem szeretnék erőszakoskodni. Nem is azért ajánlottam fel, hogy reklámot csináljak magamnak, nincs szükségem az ilyesmire, ráadásul nem tartom túl elegánsnak azt, hogy valaki egy elhunyt személy tragédiáján gyarapodjon. Egy szónak is száz a vége, ha élnek a lehetőséggel, itt vagyok, és szívesen felajánlom a munkámat nekik. Én így szeretnék tisztelegni az elhunyt emléke előtt – számolt be róla a Bors.