Új választásokat kell tartani az egyik Fejér megyei községben! A voksolást azért kell megismételni, mert a képviselők sörrel, borral és pálinkával fizettek a szavazatokért.

Az október 13-i választás után a régi-új polgármestert azzal kereste meg néhány pázmándi, hogy bocsánatot kérjen Virányiné Reichenbach Mónikától, mert megbánták, hogy eladták szavazatukat.

Pázmánd polgármestere azt is a helyiektől tudta meg, hogy a választás előtti napon ellenfele 20 ezer forintot ajánlott fel minden egyes szavazatért. Ebből az összegből 5 ezer forintot le lehetett inni a kampányzáró bulin, illetve vasárnap az egyik helyi italboltban. Volt olyan szavazó, aki annyira lerészegedett, hogy négykézláb jött ki a kocsmából.

A történtek miatt a pázmándi polgármester a helyi választási bizottságnál kifogást nyújtott be, amit a testület péntek délután megvizsgált, majd új szavazást rendelt el a képviselőkre vonatkozóan. A Blikk megkérdezte a csalással hírbe hozott képviselőket, de többségük nem akart arccal és névvel válaszolni. Bár mindent tagadtak, azt elismerték, hogy a kampányzáró bulin a hordóból ingyen lehetett inni a sört, de a pálinka és a bor is szépen fogyott. Az egyik képviselő arccal, névvel nyilatkozott a Blikknek, ám később visszavonta nyilatkozatát.

– Választási csalás miatt feljelentést tettem, a rendőrség nyomoz. Van bennem félelem, hogy a politikai ellenfeleim bosszút állnak rajtam a választás érvénytelenítése miatt – mondta a Pázmánd újraválasztott polgármestere.

Virányiné Reichenbach Mónikát már életveszélyesen is megfenyegették. Hat évvel ezelőtt megverték a gyerekeit, majd valaki belőtt a hivatala ablakán. A veszélyes fenyegetések miatt a polgármester gyerekei nem is a helyi iskolába járnak.

Kiemelt kép: Pázmánd Polgármesteri Hivatal – Forrás: pazmand.hu