A rendőrség állítólag már tudja ki „Az ördög ügyvédje”, aki kiszivárogtatta Borkai Zsolt, győri polgármester szexvideóját és az állítólagos korrupciós ügyeket.

Megérkezett az Az ördög ügyvédje reakciója, ugyanis a Magyar Nemzet szerint a rendőrség már tudja az oldal mögött álló felek személyazonosságát, és hamarosan vádat emelhetnek ellenük – írja a Blikk.

A Magyar Nemzet értesülései szerint a nyomozók rájöttek a Borkai-féle szexvideók kiszivárogtató, Az ördög ügyvédje néven posztoló fél személyazonosságára. Arra jutottak, hogy volt győri polgármestert lejárató akciója mögött több ember áll, mégpedig egy ellenzéki párthoz közelálló körből. A lap úgy tudja, hamarosan meggyanúsíthatják hamis vád és nagy nyilvánosság miatt elkövetett rágalmazásért az „ördög ügyvédjét”.

A cikk megjelenése után nem sokkal a Facebookon máris megérkezett „Az ördög ügyvédjének” a reakciója, sok-sok kérdés formájában:

„Tényleg az a fontos, ki vagyok én? Vagy inkább az, honnét és mennyit loptak Borkai, Rákosfalvy és a győri polip tagjai? Vagy továbbá az, honnét volt pénzük örömlányokra, jachtozásra, sportautókra, óriási birtokra, éttermekre, repülőkre, Maldív-szigeteki utazásokra, balatoni luxusnyaralókra?

Vagy esetleg az, hogy összejátszottak-e az Audi egyes vezetőivel a telekbiznisz érdekében, vagy hogy ellopták-e a parkolóházat? Vagy például nem az fontos, hogy elvégeztek-e drogtesztet? A Fidesz-csicska Polt Péter ügyészsége valamiért mindig rosszul dönt ezekben a kérdésekben. A hatóságok a fideszes bűnözőket védik, és nem Benneteket szolgálnak! Polt, kapj el, ha tudsz, van még mit mondanom a gazdáidról!” – írta a posztban a botrányt kirobbantó fél, amelyhez egy, szintén a jachton készült Borkais fotót is csatolt.

A Borkai-botrány

A Borkai-botrány megrengette az ország politikai életét, alapvetően befolyásolta az önkormányzati választásokat. Egy nyilvánosságra került videón az látszik, hogy a győri polgármester állítólag Horvátországban, egy vitorláson drogosan partizik, illetve aktust folytat prostikkal. Borkai a videó után bocsánatot kért, majd megnyerte a választást Győrben, ismét polgármester lett. Ezt követően a Fidesz vezetői is arról beszéltek, mennyire kellemetlen és káros az ügy, megválasztása után Borkai Zsolt végül lemondott, hamarosan új választás lesz Győrben.