1972 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 319 543 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 137 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9429 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 144 234 fő, az aktív fertőzöttek száma 165 880 főre csökkent. 6 155 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 425-en vannak lélegeztetőgépen.

Új vakcina szállítmány érkezett Magyarországra

A második vakcina-szállítmány ma reggel érkezett Magyarországra, és az eddig kijelölt öt kórházi oltópont mellett a többi kórházi oltóponton is megkezdődik az egészségügyi dolgozók oltása. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is fontos a védelmi intézkedések betartása. A kijárási tilalom szilveszterkor életben lesz.

Oltják az egészségügyi dolgozókat

Százharminckét egészségügyi dolgozót oltottak be a koronavírus ellen a Semmelweis Egyetem Klinikáján szombat délután.

Nem voltak mellékhatásai a vakcinának

Merkely Béla, az egyetem rektora vasárnap az M1 aktuális csatornán azt is elmondta, hogy az oltások teljesen reakciómentesek voltak, még bőrpír sem jelentkezett.

95 százalékos védettség

A Pfizer-BioNTech vakcinája a második oltás után 95 százalékos védettséget nyújt a vírus ellen, szervezetet károsító hatása nincs – emelte ki.

Hosszabban tartó védettség

Beszélt arról is, hogy az oltással hosszabb ideig tartó védettséget lehet elérni, mint az átfertőzöttséggel – írja az MTI.

Ezt javasolja

A rektor ezért azt javasolja, hogy mindenki oltassa be magát.

Ekkor érkezik Magyarországra az újabb szállítmány

Magyarország kormánya jelentette be, hogy a tervek szerint a következő  oltóanyag-mennyiség december 31-én érkezik. 

Közben orosz vakcina is érkezett

Facebook-oldalán jelentette be nemrégiben Szijjártó Péter, hogy 6000 ampullányi orosz vakcina érkezett meg Magyarországra.

Putyin is beoltatja magát

Vlagyimir Putyin is hamarosan megkaphatja a koronavírus elleni oltást, amivel szert tehet a járvány elleni védelemre. “Azt mondta be fogja oltatni magát, csupán arra vár, hogy ezzel kapcsolatban minden formaiság megoldódjon.”

Még sok oltást várnak

2021 első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása – közölte a sajtóközpont.

Kiemelt kép: MTI