Előzetes bejelentés nélküli ellenőrzést tartott Orbán Viktor az 5. kerületi rendőrkapitányságon szerdán reggel. Kávét és jelentést kért a miniszterelnök, majd hiányolta a rendőrvicceket. A szemléről videót készült, ezt a cikkünk alján lehet megnézni.  

A belügyminisztériumból átment a kapitányságra

Az operatív törzs kora reggeli ülése után a kormányfő Balogh János országos rendőrfőkapitánnyal indult az ellenőrzésre, melynek során Paál Péter György kapitányságvezetőtől jelentést hallgattak meg a kijárási tilalom és a maszkviselés szabályainak betartásával kapcsolatban.

Meglepte a rendőröket

Jelentést kért Orbán Viktor a fotelben

A videóban elhangzik, hogy a megelőző éjszaka több, mint száz főt ellenőriztek a belvárosi rendőrök, “több mint 10 ember” sértette meg a kijárási tilalmat, a maszkhasználat szabályainak megsértése miatt pedig egy feljelentést tettek.

Bőrfotel

A rendőrkapitány arról tájékoztatta a bőrfotelben ülő miniszterelnököt, hogy tapasztalatai szerint egyre többen betartják a szabályokat.

Magyarok önképe

Orbán Viktornak a videóban hallható összegzése szerint a magyarok önképe az, hogy sok a fegyelmezetlen ember, meg az egyénieskedés, “de most nem ezt látjuk”.

Kávét is kért

A videóból az is kiderül, hogy a miniszterelnök kávét kért, erre akapitány úgy felelt: jelentem van kávénk.

Hiányolta a rendőrvicceket

A miniszterelnök a videó végén már a saját autójában arról beszél, hogy mennyire hiányolja a rendőrvicceket.

Orbán Viktor váratlan látogatásai

Orbán Viktornak nem ez az első spontán látogatása egy állami intézménynél. Korábban a kórházakba is beugrott reggelente. Elsőként még tavasszal a Korányiba ment, ahol azt mondták ni „Oda már ne menjünk be” amikor a miniszterelnöknek elindult a koronavírussal fertőzöttek osztálya felé.

Ciki beszélgetés a Korányiban

Szeptemberben egy hajnalon ismét beugrott a Korányiba a miniszterelnök. Egy fiatal orvossal beszélgetett, aki elmondta volna, hogy van ugyan elegendő lélegeztetőgép, de nincs hozzá képzett személyzet. Ekkor a miniszterelnök gyorsan elterelte, majd lezárta a beszélgetést.

Reggelente ugrik be

Szeptemberben a miniszterelnök szintén reggel ugrott be a Szent László kórházba is, hogy személyesen tájékozódjon, a koronavírus-fertőzött betegek fogadásáról.

Itt a rendőrségi videó:

Kiemelt kép: részlet a videóból