Jókedvűen, dalolászva ült a síneken egy férfi, amikor egy jelentős késéssel érkező vonat halálra gázolta Heves megyében. A szemtanú szerint borzalmas látvány volt.

A Hatvanból Somoskőújfaluig közlekedő személyvonat halálra gázolt egy férfit Selyp és Apc-Zagyvaszántó között hétfő este.

A szomszédos településen, Petőfibányán élő kisgyermekes családapa jókedélyűen ücsörgött a síneken, amikor a jókora késéssel száguldó szerelvény egy pillanat alatt elgázolta.

„A közeli kocsmából látszólag ittas állapotban bandukolt a sínek felé. A biciklijét a házunk mellett letette, majd a sorompónál viccelődni kezdett. Aztán elindult az átjáróhoz, ahol váratlanul leült a sín közepére és vidáman énekelni kezdett” – emlékezett vissza a Borsnak egy utcabeli nő.

Az asszony az idő alapján tudta, hogy a vonatnak már el kellett mennie, és a  következő csak egy óra múlva várható, de azért odaszólt a férfinak, hogy a biztonság kedvéért jöjjön el onnan.

„Ránk sem hederített, még flegmán visszaszólt, hogy maradjak csöndben. Amikor áthaladt egy zenét harsogó kocsi, még csápolt is az ütemre. Egyértelmű volt számunkra, hogy nem öngyilkosságra készül” – magyarázta a zagyvaszántói szemtanú.

A következő pillanatban azonban minden megváltozott, a nagyjából tíz méterre álló nő a távolban kiszúrta, hogy a szomszédos átkelőnél már piros a lámpa, a vo­nat pedig ijesztően közel robogott.

Az asszonynak már nem volt esélye, hogy odarohanjon és lerángassa a sínekről a férfit. Inkább beszalad a házba és kislányára vigyázott, nehogy kijöjjön.

„A duda, a vészfék és a csattanás hangját sohasem felejtem el. A megállás után a mozdonyvezető pánikban szaladt hátra, de már esély sem volt a segítségre.” – mondta a szemtanú.

A férfi maradványait négy különböző helyről szedték össze.

Kiemelt kép: illusztráció