Jordániát fekvése egészen különlegessé teszi, hiszen Európa, Ázsia és Afrika határán fekszik, ami természeti kincsei mellett kultúráját is egyedülállóan érdekessé teszi: sok ezer éves építmények, keresztes lovagok emlékei, bizánci romok.

De a természeti kincsekről se feledkezzünk meg, titokzatos kanyonok és meleg vizes források földje ez, a Dana Nemzeti Parkban pedig csodás homokkőtornyok között bolyonghatnak a WanderWell jordániai túra résztvevői, és akkor a Wadi Rum sivatag sziklaóriásait még nem is említettük, ahol a csillagos égbolt hímzett szőttesként borul fölénk éjszaka.

A fürdőzés szerelmesei sem maradnak kényeztetés nélkül itt, hiszen a Holt-tengernél különlegesebb élményt kevés vízfelület kínálhat, és a helyi termálvizek is egészen különleges élményt nyújtanak.

Kis és Nagy Petra

Petra az újabb lista szerint a világ hét csodája közé tartozik, annak, aki Jordániában jár, kihagyhatatlan élmény. Érdemes kora reggel érkezni, hiszen így a sorban állás és a zsúfoltság elkerülhető.

Petra egy másik nagyon fontos listán is szerepel, az UNESCO Világörökség része, ezért a Jordániába látogatóknak is kiemelt célpontja.

Múltja kétezer évre nyúlik vissza, egy mára már letűnt nép, a nabateusok fővárosa volt, korábban kiemelkedő kultúrával és rendkívül élénk kereskedelemmel bírt. A sziklába vájt város ma látogatható romjai is a hajdan volt nagyságról árulkodnak, grandiózus sírtemplomok, királyok emléke, szentélyek, bámulatos építmények utánozhatatlan természeti környezetben.

Utóbbival leginkább Kis Petra szolgálhat, mely az egykori főváros kvázi elővárosa, melyet akár látnivalókban gazdag túraútvonalon is megközelíthetünk, hiszen egy mély szurdokvölgyben fekszik, meredek sziklák közt.

Wadi Rum

A Wadi Rum – mondhatni közmegegyezés szerint a világ egyik legszebb és leglátványosabb sivataga. Nagyobb távokat turistaként terepjáróval érdemes bejárni, száraz kanyonok, szél faragta homokkövek, idő formálta gránittömbök jutalmaznak meg bennünket az erőfeszítésekért.

Egy estét mindenképpen el kell tölteni a sivatagban, hogy megismerkedhessünk a beduin zenével, és azon keresztül a valódi sivatagi életérzéssel, valamint hogy egy pillantást vessünk a csillagos égre, mely itt fényszennyezés híján igazán különös élményt jelent.

A Holt-tenger

A Holt-tenger nem csak önmagában fontos helyszín, hiszen itt található a Nébó-hegy is, melyről a Biblia tanúsága szerint Mózes letekintett az ígéret földjére. Érdemes ennek a csodálatos eseménynek a feltételezett helyszínére ellátogatni, mielőtt ténylegesen a vízhez mennénk. Az esti fürdőzés előtt itt is vannak még csodálatos túralehetőségek, izgalmas szurdoktúrák, már ha a vízállás engedi.

A fürdőzési élmény viszont garantált, hiszen szinte a súlytalanság állapotát tapasztalhatjuk meg a tömény sós vízen ringatózva a földfelszín egyik legmélyebb pontján.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a wanderwell.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.