Közeli hozzátartozója koronavírusos megbetegedése miatt karanténba vonult dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

Így érzi most magát

Merkely remekül van, a munkáját otthonról látja el – írja a Blikk.

Decemberben érkezhet a vakcina

A professzor nemrégiben elmondta, hogy szerinte decemberre érkezik oltóanyag, az úgynevezett hármas fázisú vizsgálatok nagy valószínűséggel befejeződnek november végére és szerinte az év utolsó hónapjában megkezdődhet az oltás Európa-szerte.

NE HAGYD KI!

Merkely professzor: Heteken belül megkezdődik a koronavírus-elleni oltás Európában

Ezt mondta a Pfizer-féle vakcináról

Merkely szerint a Pfizer-féle oltóanyag decemberben már itt lesz Európában, valamint hozzátette, hogy  -80 Celsius-fokon kell tárolni, vagyis megfelelő logisztikát kell kidolgozni az oltáshoz – írja a Blikk.

Elmondta, hogy az egészségügyi dolgozók mindent megtesznek

“Nyilvánvalóan emberek vagyunk és el tudunk fáradni”, tehát a tartós, maximális teljesítményt nagyon hosszan “nem tudjuk biztosítani” – mondta néhány napja Merkely Béla. Mint mondta, az egészségügyben dolgozók azért örültek az úgynevezett restrikciós intézkedéseknek, mert ettől azt várják, két-három hét múlva csökken a kórházakba érkező betegek száma, és ennek következtében tudnak kicsit pihenni, hogy “a hátralévő hónapokban megint csak közel maximális teljesítményt tudjanak nyújtani minden egyes beteg esetében”.

Kapcsolódó!

Merkely: az egészségügyben dolgozók kihozzák magukból a maximumot

Fontos cserélni

Jelezte: fontos az is, hogy “le is cseréljék” a munkaerőt. Példaként elmondta, a rezidenseket a Covid-ellátásban kéthavonta cserélik, hogy “tudjanak egy kicsit pihenni, és aztán ismételten visszaengedjük őket”.  “A Semelweis Egyetem klinikáin sok beteg van, de az elszántság maximális, kollégáink minden reggel elkötelezetten és elszántan lépnek be az egyetem kapuján, hogy a betegeinket gyógyítsuk” – szögezte le.

EZEK A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI

Kiemelt kép: Merkely Béla