A budapesti Bethesda Kórházban kapja meg kedden a 700 milliós kezelést Zente.

Zente az a másfél éves kisfiú, akiért az egész ország összefogott, hogy a világ egyik legdrágább kezelését kapja meg. A kisfiút, a legsúlyosabb, az SMA-1 típusával diagnosztizálták, amely egy rendkívül ritka genetikai betegség. Egy hibás gén miatt a szervezet nem termel izomsejteket védő fehérjét, így az izmok lassan elsorvadnak, és 2 éves kort sem érik meg a gyerekek.A készítménnyel még időben, a kisfiú két éves kora előtt visszafordítható a gerincvelő-sorvadás.

Sokáig kérdés volt, hogyha meg is lesz a pénz, akkor van-e Magyarországon olyan orvoscsoport, amely vállalja a gyógyszer beadását. Végül a Bethesda Kórház orvosai vállalták a kezelést.

szeretlekmagyarország.hu azt írja, kedden a kórház orvosai a sajtónak is bemutatják a 700 milliós génterápiás készítményt, amelyet Európában még nem törzskönyveztek. Hogy mi is ez a kezelés és mitől kerül annyiba, arról a LikeNews.hu is beszámolt. A cikket itt tudod elérni.

Nem Zente az egyetlen két év alatti kisgyerek Magyarországon, akinek a Zolgensmára gyűjtenek. Levente decemberben lesz kétéves, most érte fogott össze az ország. Ha te is segítenél Leventének, akkor azt itt tudod megtenni

Kiemelt kép: Fem3Café