Kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt vádemelést javasol a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság egy férfi ellen, aki a gyanú szerint tüzet okozott egy tiszakécskei munkásszállón, hogy megölje az épület tulajdonosát, közben azt a friss hírt kaptuk, hogy ketten megsérültek a hortobágyi házrobbanásban.

Gyújtogatás történt

A tűz 2019. október 14-én éjjel keletkezett a munkásszállón, az épületben tartózkodó 17 ember még időben kimenekült. A tűzvizsgáló azt állapította meg, hogy gyújtogatás történt – írták vasárnap a rendőrségi honlapon.

Haragudott, ezért akart gyilkolni

A nyomozás során kiderült, hogy az egyik lakó – egy 25 éves férfi – haragudott az épület tulajdonosára, ezért meg akarta ölni. Körömlakklemosó folyadékot vásárolt, amelyet égésgyorsítónak használva tüzet okozott. Az épület folyosóin elhelyezett tűzoltó készülékeket előzőleg elrejtette.

Égésgyorsítót használt

A gyújtogatót néhány órán belül őrizetbe vették. Kihallgatásakor elmondta, az egyik égésgyorsítót a konyhában gyújtotta meg azért, hogy az ott elhelyezett gázpalack felrobbanjon, miközben tudta, hogy az épületben többen tartózkodnak.

Különös kegyetlenséggel tette

A letartóztatásban lévő gyanúsítottat a rendőrök előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérletével, valamint közveszélyokozással gyanúsítják. Az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a megyei főügyészségre – olvasható a police.hu-n.

Robbanás egy családi házban

Közben ketten sérültek meg a hortobágyi családi házban történt robbanásban, amelyet egy propánbutángáz-palack szivárgása okozott – közölte a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem vasárnap.

Két ember megsérült

A hortobágyi lakóházban szombaton történt a robbanás, amelyben az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnapi tájékoztatása szerint nem egy, hanem két ember sérült meg. Az épület falai a detonáció következtében megdőltek, így lakhatatlanná vált.

Tűzoltók mentették ki

Az egyik lakót a tűzoltók mentették ki a romok alól. Kocsis Szandra, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa vasárnap azt közölte az MTI-vel, hogy a mentők a helyszínen egy súlyos és egy könnyebb sérültet találtak, ellátták, majd kórházba vitték őket – írja a Kékvillogó.

EZEK A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI

Kiemelt kép: illusztráció