Kínozta és súlyosan bántalmazta gyermekeit és feleségét egy Békés megyei férfi. A bíróság 1 hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

A házaspárnak hat kiskorú gyermeke van, de közülük ötöt a hatóságok már kiemeltek a családból, így csak egy gyermeket neveltek saját háztartásukban. Ugyanakkor a hatóság engedélyezte számukra, hogy hazagondozás keretében gyermekeiket meghatározott időszakra magukhoz vegyék, így idén január 17-31. között valamennyi gyermek a házaspár mezőberényi otthonában tartózkodott.

A munkanélküli férfi, aki egész nap számítógépes játékokat játszott, agresszíven viselkedett a gyermekekkel és feleségével, napi szinten terrorizálta, többször és különféle módon bántalmazta őket. Az egyik 3 éves kisfiút többször azzal büntette, hogy nem hagyta éjszaka aludni, kézfejét és lábát egy légycsapóval egymás után többször, számtalan alkalommal nagy erővel megütötte, majd felkapta és előbb a földhöz vágta, majd a szekrénynek dobta a gyermeket. A bántalmazás következtében a kisgyermek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a bántalmazás, annak módjára, erejére és a testszerte keletkezett sérülésekre figyelemmel, alkalmas volt súlyosabb sérülések előidézésére is.

Majd a férfi 7 éves kisfiát úgy arcon ütötte, hogy a szeme alatt bevérzés keletkezett, a tenyerét késsel megszúrta, cipővel pedig úgy arcon ütötte, hogy a gyermeknek vérzett az orra.

A férfi a feleségét is megtámadta: testszerte megütötte, megrúgta, a fejét a falnak verte. A nő és gyermekei úgy tudtak kimenekülni a lakásból, hogy a férfi 2020. január 31-én délelőtt áramütést szenvedett és a mentő elszállította.

A bíróság 1 hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

Kiemelt kép: illusztráció