A macskák nagyon kényes jószágok, igazi húsevők, de valamennyi növényi eredetű tápanyagra nekik is szükségük van ahhoz, hogy egészséges és teljes életet élhessenek. A vadon élő cicák bizony a zsákmányállatot szőröstül-bőröstül megeszik. Igen, azt is, ami bennük van. A táplálékuk viszont növényevő (nagyrészt rágcsálók, madarak és még ami mozog). 

Töltsd meg a pocakját egészséges étkekkel

Szép szobatigris barátodnak főleg sok-sok fehérjére és egy kicsi szénhidrátra van szüksége ahhoz, hogy kiegyensúlyozottan teljenek a mindennapjai. A Falatozoo.hu állateledel webáruház tasakos macskakonzerv termékei között teljes értékű eledeleket találsz. Ha ilyenekkel kényezteted őt, akkor kis vagy nagyobbacska szőrös doromboló pajtásod valószínűleg minden étkezés után elégedetten nyalja majd meg az összes karmát.

A kiváló minőségű konzervekben a hús és állati eredetű melléktermékek mellett nagyon értékes ásványi anyagok, olajok és zsírok is találhatók, persze ideális arányban. 

Mi lesz számára az ideális ennivaló?

Nagyon fontos, hogy a macskádnak mindig az adott életkorhoz illeszkedő tápanyag-összetételű ételeket biztosítsd. Más kell egy örökmozgó fejlődő kismacskának, egy anyai örömök elé néző mamának vagy egy idősödő, netán gyengélkedő cicának. Persze az életmód is döntő tényező a helyes táplálékfajta és a pontos mennyiség meghatározásához.

A csak bent lakó kis kedvencek sokkal kevesebbet mozognak, így esetleg unalmukban többet tisztálkodnak. A gyomrukban kialakulhatnak szőrlabdák, amelyek esetleg gondokat okozhatnak. Nekik mérsékeltebb energiatartalmú táplálékra lehet szükségük. A felhalmozódott szőrmennyiség kiürülését pedig segítheted speciális összetevőket tartalmazó étkekkel.

Ma már sajnos a bársonytalpúak körében is tapasztalhatjuk a gabona- vagy gluténallergia tüneteit. Számukra is találsz már a szakkereskedésekben, így a Falatozoo.hu állateledel webáruház oldalain is remek tasakos macskakonzerveket, amelyekkel egészséges táplálékot biztosíthatsz nekik. Ugyanúgy a fogyókúrára szoruló vagy az ivartalanított cicák speciális táplálási igényeit sem nehéz ma már kielégíteni.

Speciális táplálás

Az öregedő cicák táplálására fordíts különös gondot. A helyes táplálással segítheted, hogy hosszabb élete legyen és annak minősége is jó legyen. Ők már nem olyan aktívak, mint fiatalabb éveikben. Sokkal kevesebb szénhidrátra van szükségük. Viszont igénylik a kifejezetten jó minőségű összetevőket tartalmazó eleségeket, mert esetleg az emésztésük sem olyan tökéletes már. A vesét óvhatod az alacsony foszfortartalmú étkekkel. A fogproblémákkal küzdő egyedeknek pedig a puhább tápok, illetve a tasakos konzervek választása lehet a megoldás.

A cicusoknak nincs nagy gyomruk, ezért inkább több alkalommal, kis adagokban etesd szőrös barátod mindig tiszta tálból, s biztosíts nyugalmat a számára.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: falatozoo.hu

Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.