Saját kertjében ásta el halott édesanyját egy nő, majd évekig felvette az utána járó ápolási díjat és a nyugdíjat.

Az asszony egyedül élt édesanyjával egy Fonyód környékén található faluban nehéz anyagi és szociális körülmények között. A nő 80 éves édesanyja időskori megbetegedésekben szenvedett, ezért két évvel ezelőtt otthonában elhalálozott.

Az asszonynak az elhunyt nyugdíján és az ápolási segélyen kívül más jövedelme nem volt, ezért a nélkülözéstől való félelmében elhatározta, hogy eltitkolja édesanyja halálát. Ennek érdekében a holttestet az ingatlanuk kertjükben elföldelte, ott később egy sírt is kialakított, amit a lehetőségeihez mérten igyekezett gondozni.

Mivel a nő az állam által folyósított juttatások tekintetében a bejelentési kötelezettségeinek nem tett eleget, így egészen 2019 májusáig felvette az édesanyja után járó ellátásokat, melynek összege havi szinten, nagyságrendileg, 120 ezer forint volt. Az asszony 1 millió 700 ezret vett fel a közel másfél év alatt. A bűncselekménynek végül az vetett véget, hogy a szociális gondozók elkezdték keresni az idős asszonyt. Az asszony beismerte a bűnösségét és megbánta a tettét.

Az ügyészség közérdekű munka büntetést kért rá.

Kiemelt kép: illusztráció