A tapasztalt pipások körében a Savinelli egy fogalom, amely egyet jelent a magas minőséggel, az innovatív technológiákkal és a kiváló dizájnnal, így ilyet kézbe fogva bizonyosan elérzékenyülnek.

A kiváló olasz pipagyártó neve világszerte ismert, és egyet jelent a magas színvonalú, valódi remekművekkel és a pipázás élményét emelő Savinelli Dry Systemmel. A briarból készülő minőségi Savinelli pipák különböző méretekben, típusokban kaphatók, és legjobb darabjai lehetnek a pipások nagy becsben tartott gyűjteményének. Ismerje meg őket!

A briar pipáké a jövő

Napjaink legnépszerűbb pipa alapanyaga egy véletlennek köszönheti felfedezését, de hálával tartozhat Achille Savinelli pipakészítő mesternek is, akinek meggyőződésévé vált, hogy a jövőt a briar pipák jelentik. A Humidorshop.hu Savinelli pipa kínálatában a kezdőknek gyártott One széria mellett közepes árfekvésű széria pipákat, illetve művészi kidolgozású freehand pipákat is talál. 

A Korzikán őshonos fehér hanga névre keresztelt cserjefajta kifejezetten jó pipa alapanyag, ez is a fő oka a kedveltségének. Természetesen tűzálló, így pipázás közben sem égeti meg a pipás kezét, illetve tartós és nagy hő hatására nem gyullad meg maga a pipa sem. Másik pozitívuma, hogy magas nedvességelnyelő képességgel bír, így az égéskor keletkező nedvességet is elnyeli. 

A Savinelli pipák diadalma

Amikor 1876-ban Achille Savinelli megnyitotta Milánóban a dohányüzletét, még biztosan nem gondolta, hogy közel 150 év múltán világhíresek lesznek az általa megálmodott pipák leszármazottai. A meerschaum pipák korában az akkor még ismeretlen briarra tett fel mindent, és alapozta üzletét, majd a későbbi Savinelli Pipes névre keresztelt gyárat. Terve azonban bejött, és egyre több vásárlót tudhatott magáénak. Az általa készített pipák kiváló minőségük és egyedi esztétikájuk révén az élvonalba kerültek, a Savinelli elismert pipamárka lett. 

A családi vállalkozás visszahelyezte Olaszországot a pipák térképére, és a Savinelli pipák az olyan nagy nevek mellé kerültek a dohányüzletek polcain, mint a Dunhill vagy a Comoy’s.

A hagyományok tisztelete és a trendek követése megfér egymással

A Savinelli pipák napjainkban sokak kedvencei, ugyanis bár az angol formavilágot követik, éppúgy találni köztük klasszikus vonalú és kialakítású modelleket, mint a legújabb trendeket követő, dizájnos vagy extravagáns darabokat. Bár sokfélék, de egyedi jegyeikről könnyen felismerhetők, fő jellemzőjük a 6 mm-es filteres pipa, de nevükhöz kötődik a 9 mm-es balsafa pipa filter is. 

A gyártás ma is kisüzemi körülmények között, szigorú minőségellenőrzés mellett folyik, ezáltal garantálja a magas színvonalat. Kínálatukban ritkaságszámba menő kézműves darabokat is találni, például az Autograph, a Creativity és a Mr A line darabjai között. 

Amennyiben már elsajátította a pipázás alapjait, és könnyedén boldogul a pipák bejáratásával, tömésével, érdemes lehet kipróbálnia egy Savinelli modellt, hogy érezze, mit is jelent a kiváló minőség.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: humidorshop.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.