Felhős időre kell számítani éjszak és hétfőn is, sőt ónos eső is várható – tájékoztat erről az Időkép.

Jön az ónos eső

Hétfőn már mindenhol több lesz fölöttünk a felhő, kevesebb napsütésre számíthatunk. Reggel helyenként ónos eső eshet, a ködös tájakon ónos szitálás előfordulhat, napközben helyenként kisebb eső. A szél gyenge, mérsékelt lesz. Reggelre pára, köd képződhet. Hajnalban -5, +2, napközben 3-9 fok fok várható.
Kettős fronthatás.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Fagyos reggelek egyre több köddel

Kedd reggel ismét ködös lehet az idő, több helyen sűrű köd alakulhat ki, ami helyenként tartósan megmaradhat, több napsütés a Dunántúlon várható, csapadék nem valószínű. A légmozgás nem lesz jelentős. A többfelé fagyos reggelt 5-10 fokos maximumok követik.

EZ IS ÉRDEKELHET: Rossz híreket közölt Müller Cecília: a vírus már mindenütt jelen van az országban, bárki, bárhol fertőzhet

Sokfelé ködök, meleg sem lesz igazán


Szerdán sokfelé indulhat köddel, sűrű köddel a nap, ami napközben csak lassan zsugorodik. Északnyugaton feltámad a délkeleti szél, másutt gyenge, mérséklet marad. Kora reggel -5, +1, délután 2-8 fok várható.

Röpködnek majd a mínuszok

Csütörtökre országszerte beállhat a hidegpárna, ami ködös, nyirkos, borongós jelent gyenge légmozgással, néhol szitálással. Hajnalban -4, +2, délután mindössze 0-6 fok valószínű.

Fagyos éjszakák

A következő éjszakák fagyosak lesznek, a nappali maximumok alacsonyabban alakulnak, de számottevő csapadék nem várható.

ORVOSMETEOROLÓGIA

Hétfőn kettős fronthatás érvényesül, jellemző lehet a fejfájás, migrénes fejfájás, koncentrációs zavarok, és hosszabb lehet a reakcióidő, ingadozhat a vérnyomás. A fagyos, nyirkos reggeli időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, sajoghatnak a műtéti hegek. Nagy lesz a megfázásveszély, öltözzünk melegen, rétegesen! Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket! – írja az Időkép.

Kiemelt kép: Illusztráció