A megkérdőjelezhető szakmaisággal, sok esetben anyagi érdekből nyilatkozók nem csupán a járványügyi védekezés sikerességét, de magyar emberek életét is veszélyeztetik – fejtette ki véleményét közösségi oldalán Kásler Miklós a vírustagadókról.

Az emberi erőforrások minisztere szerint a vírustagadók „magatartása méltatlan azokhoz az orvosokhoz és egészségügyi dolgozókhoz, akik hosszú hónapok óta állnak helyt a koronavírus-járvánnyal szemben folytatott küzdelem első vonalában.

Kásler Miklós fontosnak tartja hangsúlyozni, „hogy az új típusú koronavírus nem egyszerű influenza, hanem az emberéletet kioltani képes kór, amelynek a veszélyességét, jelentőségét és egyáltalán létezését tagadni talán a legsúlyosabb morális bűn” – írja.

Hozzátette: az emberek életének védelmére esküt tevő orvosok felelőssége és kötelessége szerinte most egyértelműen az, hogy a minden lehetséges módon felhívják a figyelmet a járvánnyal szembeni védekezés fontosságára irányítsák.

Ez az 5 legnépszerűbb koronavírus-összeesküvés elmélet

A legnépszerűbb ténylegesen vírustagadó konteók szerint a globalista vállalati és politikai elit a WHO segítségével csak felnagyít egy „egyszerű influenzajárványt,” hogy a globális kontrollt teljessé tegyék és elfogadja a lakosság az állandó megfigyelést például a koronavírus-nyomkövető alkalmazások telepítésével – írja a Portfolió.

Szintén gyakori összesküvés-elmélet, hogy a Covid-19-et mesterségesen fejlesztették ki, katonai céllal. Az elmélet terjedésének táptalajt adott a kínai-amerikai geopolitikai háború is, mely során a két nagyhatalom egymásra mutogatott, a másikat vádolva azzal, hogy kifejlesztette és elterjesztette az új típusú koronavírust.

Egy másik összeesküvés-elmélet azzal vádolja Bill Gates informatikai gurut, hogy ő fejlesztette ki és terjesztette el az új típusú koronavírust a világban.

Világszerte elterjedt hiedelem, hogy az alkohol megöli a koronavírust és ez igaz is abban az esetben, hogy ha alkoholos kézfertőtlenítővel áttöröljük a kezünket. Az alkoholos italok fogyasztása viszont semmilyen hatással nincs az olyan vírussejtekre, amelyek már bejutottak a szervezetünkbe.

Nagyon népszerűvé vált egy összeesküvés-elmélet, mely szerint az új generációs mobilhálózati technológia, az 5G felelős a koronavírus terjedéséért. Az elmélet alapját az a véletlen korreláció adja, hogy Vuhan volt az egyik első város Kínában, ahol az 5G-t széles körben bevezették.

Az igazság az, hogy a koronavírus egy légúti megbetegedés, amely elsősorban emberi érintkezésen keresztül terjed, nem tud egy kórokozót terjeszteni egy elektromágneses hálózat.

Kiemelt kép: illusztráció