Az elmúlt napokban több autó is kigyulladt az ország különböző területén. Égett egy Mercedes, egy kisbusz és egy munkagép is. A gépjármű-tüzek nagy részét műszaki hiba okozza de még két fontos dolog miatt is lángolhatnak autók.

Kigyulladt egy piros kisautó pest megyei Monoron, a Kossuth utcában. A tűzoltók kiérkezésekor az autó már teljes egészében égett. A tüzet a monori hivatásos tűzoltók oltották el, ezt követően vízzel lehűtötték a felhevült fém alkatrészeket.

Debrecenben a Vértesi úton a szeméttelepen gyulladt ki egy hulladéktömörítő gép. Ott a debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet. Jelentős anyagi kár keletkezett.

A Budapest melletti Szadán a Korizmics utcában egy kék kisbusz égett ki. A tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók megkezdték a lángok oltását, de végül a tüzet a gödöllői hivatásos tűzoltók oltották el.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Mezőtúron a Sugár úton egy Mercedes műszerfala gyulladt ki. Gyorsan hívták a helyi tűzoltókat, akik eloltották a lángokat.

Miért gyulladnak ki az autók?

Egy autó általában háromféleképpen tud kigyulladni: műszaki hiba miatt, baleset következtében a harmadik esetben pedig akkor, ha szándékosan gyújtják fel. Információink szerint a fenti négy baleset mindegyikénél valamilyen műszaki hiba történhetett.

Kiemelt kép: A monori tűzesetnél készült helyszíni felvétel – Forrás: Katasztrófavédelem