Site icon LikeNews

Kiégett autók mindenfelé az országban, mi történik itt?

Az elmúlt napokban több autó is kigyulladt az ország különböző területén. Égett egy Mercedes, egy kisbusz és egy munkagép is. A gépjármű-tüzek nagy részét műszaki hiba okozza de még két fontos dolog miatt is lángolhatnak autók.

Kigyulladt egy piros kisautó pest megyei Monoron, a Kossuth utcában. A tűzoltók kiérkezésekor az autó már teljes egészében égett. A tüzet a monori hivatásos tűzoltók oltották el, ezt követően vízzel lehűtötték a felhevült fém alkatrészeket.

Debrecenben a Vértesi úton a szeméttelepen gyulladt ki egy hulladéktömörítő gép. Ott a debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet. Jelentős anyagi kár keletkezett.

A Budapest melletti Szadán a Korizmics utcában egy kék kisbusz égett ki. A tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók megkezdték a lángok oltását, de végül a tüzet a gödöllői hivatásos tűzoltók oltották el.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Mezőtúron a Sugár úton egy Mercedes műszerfala gyulladt ki. Gyorsan hívták a helyi tűzoltókat, akik eloltották a lángokat.

Miért gyulladnak ki az autók?

Egy autó általában háromféleképpen tud kigyulladni: műszaki hiba miatt, baleset következtében a harmadik esetben pedig akkor, ha szándékosan gyújtják fel. Információink szerint a fenti négy baleset mindegyikénél valamilyen műszaki hiba történhetett.

Kiemelt kép: A monori tűzesetnél készült helyszíni felvétel – Forrás: Katasztrófavédelem

Exit mobile version