Kiégett egy személyautókat szállító kamion az M86-os autóúton. Az oltás idejére lezárták az utat, délelőtt azonban megnyitották az egyik sávot, de még torlódás van a környéken.

Nyolc autót szállított az a magyar rendszámú kamion, amely Sopronnémeti közelében kigyulladt az M86-os autóút Győr felé vezető oldalán hétfő reggel.

A lángok átterjedtek a szállított használt gépjárművekre is, amelyekből hat szintén megsemmisült, de a többi is károsodott.

Fokozott balesetveszélyt jelentett, hogy a tűzoltóautók mellett elhajtó járművek vezetői váratlanul szembesülnek a kiégett autók látványával, ezért néhányan a fékbe taposnak, hogy jobban és hosszabb ideig szemlélődhessenek. Ezt hosszú dudaszóval honorálta már néhány kamionsofőr, akik erős fékezésre kényszerültek az előttük majdnem megálló autó miatt.

Délelőtt egy sávon megindult a forgalom Győr irányába, a tűzeset miatt feltorlódott járműveket engedik át a rendőrök és megszűnt az útlezárás is. Fokozott figyelemmel közlekedjenek az érintett útszakaszon.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: 112press