Beazonosították azt a férfit, aki múlt héten rabolt ki egy bankot Pécsett. A rendőrség a lakosság segítségét kéri a rabló elfogásához.

Május 12-én 15 óra 20 perckor Pécsett, a Komlói úton szájmaszkkal az arcán bement egy pénzintézetbe, majd közölte, hogy fegyver van nála, és pénzt követelt. Miután megkapta a pénzt, elmenekült a helyszínről. A KEKFENY.com ebben a cikkében írt a bankrablásról.

Most a rendőrség jelentős erőkkel keresi a betörőt, külön nyomozócsoportot állítottak fel a bankrabló elfogására.

Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján egy kb. 175 cm magas férfit keresnek, aki középkorú, erősebb testalkatú és kb. 42-43-as méretű cipőt hord. A férfi feltehetően több réteg ruhát viselt. A rablást követően valószínűleg levette a felsőjét, amely alatt feltehetően sötét színű ruházat volt.

A bűncselekmény elkövetésekor egy sötét színű, műanyagkeretes szemüveget viselt, valamint egy szürke színű, kisméretű hátizsák volt nála. A beszerzett információk szerint nyugodt, higgadt temperamentumú, kommunikatív, intelligens ember, aki jó helyismerettel rendelkezik. Vizsgáljuk annak a lehetőségét is, hogy a férfi esetleg súlyos betegségben szenvedhet, amely azonban mozgásában nem akadályozza.

A férfi a rablást megelőző időpontban a Balassa Bálint és a Búzakalász utca kereszteződésében a felvételen látható öltözetben várakozott.

A rendőrség várja azok jelentkezését, akik akár gyalogosan, akár gépjárművel közlekedve látták, illetve várják annak a szürke színű, Nissan Leaf típusú személygépkocsi vezetőjének a jelentkezését is, aki az említett helyszínen közlekedett.  

Itt lehet bejelentést tenni 

Aki a felvételen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-72-504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Kiemelt kép: a körözött személy – Forrás: Police.hu