Kis híja, hogy nem végezte egy autó alá szorulva rövid életét egy kiskunhalasi tinilány. A 13 éves kamasz a bringájával ment a főúton, amikor egy részeg férfi az Opeljével kivágódott a stoptábla mögül és elgázolta. Ekkor került a kiskamasz az autó alá, amelynek első kerekei a Blikk információink szerint át is hajtottak rajta.

K. Gábor nyilván érzékelte, hogy elütött valakit, eszébe sem jutott segíteni, azonnal el akart menekülni a helyszínről.

Kizárólag egy épp arra járó rendőr páros és a helybéli közlekedők együttműködésének köszönhető, hogy a gyerek él, az aljas sofőr pedig rácsok mögött van.

„ Társam felismerte ezt a személyt, s azonnal mondta is, hogy nincs vezetői engedélye, és el is van tiltva a vezetéstől, majd felszólította őt, hogy álljon meg. Én az autóhoz futottam és keresni kezdtem a kerékpárost, ekkor hallottam meg a jajveszékelést a kocsi alól. Egy szőke hajú kislány volt beszorulva a régi Opel Omega alá annyira, hogy még a fejét sem tudta elfordítani” – mondta a Blikknek a járőr, aki az autót a kerékdobnál markolva tudta megemelni annyira, hogy a kislányra nehezedő terhet tompítsa.

A LikeNews.hu ebben a cikkben írt az eset előzményeiről.

A rendőr és társa nem bírta megemelni az autót annyira, hogy ki is tudják húzni a kislányt az autó alól. A rendőröknek végül egy arra járó buszsofőr és egy biciklis segített. Egyikük az autót emelte az egyenruhásokkal, míg másikuk a lányt húzta ki a kocsi alól.

A kislány közben azt kiabálta, hogy a nyakán van a kerék és meghal. Amikor leemelték az autót, nem engedték, hogy a kislány mozogjon, aki eszméleténél volt.

Jogsija sem volt, ivott is

A sofőr letartóztatásáról hétfőn  döntenek. Őt közúti baleset gondatlan okozásával és segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják a rendőrök. Jogosítványa sem volt, sőt a vezetéstől is el volt tiltva, ráadásul vezetés előtt alkoholt fogyasztott.

Kiemelt kép: ezzel az autóval ütötték el a 13 éves kislányt – Forrás: police.hu