Kispest polgármestere is elkapta a koronavírust, még messze van a legkritikusabb 12. naptól, közben a magyar külügyminiszter kínai lótuszvirág-kapszulákkal gyógyul.

Egyelőre enyhék a polgármester tünetei

Gajda Péter, Kispest polgármestere is bejelentette, hogy koronavírusos. A tünetei egyelőre enyhék, csak fejfájása van. A koronavíruson átesettek beszámolói szerint a durva időszak a fertőzést követő 12. és 20. nap között van. Vagyis, nagyjából két héttel a fertőződés után.

Pozitív teszt

Sajnos a vasárnapi Covid gyorstesztem pozitív lett — számolt be Facebook-oldalán Gajda Péter, Kispest szocialista polgármestere. A protokollnak megfelelően csináltattam PCR tesztet is, annak később lesz eredménye. Nagyon enyhe tüneteim vannak (pici fejfájás), ami nem akadályoz a munkában, amit természetesen itthonról végzek – írja.

SZIGORÚ JÁRVÁNYÜGYI SZABÁLYOK

Itt vannak a szigorítások: bezárják az üzleteket, színházakat, kollégiumokat, jön a még keményebb kijárási tilalom | LikeNews

este 8 óra és hajnali 5 óra között kijárási tilalom lesz, kivétel a munkába járás, illetve valamilyen rendkívüli helyzet, minden gyülekezés tilos, az éttermek bezárnak, az üzletek, a fodrászatok, a kisipari szolgáltatók 19 órakor bezárnak, a szállodák nem fogadhatnak turistákat, csak üzleti útra érkezőket, általános rendezvénytilalmat vezetnek be, legfeljebb 10-en

Fertőtlenítés

A városháza fertőtlenítése hétvégén megtörtént, most szerdáig semmilyen személyes ügyintézés nem lesz. Sajnos több kollegám is fertőzött, nekik most is, újra jobbulást kívánok. Bízzunk benne, hogy gyorsan túl lesz az ország a válságon — tette hozzá a kerületi vezető.

Karanténban van a miniszter

Nemrég Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is elkapta a koronavírust, csaknem egy hete dunakeszi otthonában van karanténban és ott lábadozik.

Erősödnek a tünetei

A karanténról Facebook-naplót vezet, ebből kiderül, hogy az amúgy sportos miniszter tünetei a hatodik napon erősödnek, egyre vacakabbul érzi magát.

Lótuszvirág-kapszulát kapott

Beszámolt arról is, hogy a kínai külügyminisztertől Wang Yi úrtól lótuszvirág kapszulákat kapott ajándékba. Ezek a kínai orvoslás szerint erősítik az immunrendszert, igazi csodaszernek tartják.

A lótuszvirág hatása

A lótuszvirág jótékony hatása már évezredek óta ismert. A légzőszervekre, a tüdőre fejti ki jótékony hatását. A belőle készített tea enyhíti a köhögést, feloldja a testben található káros anyagokat, méregtelenít, gyulladáscsökkentő és erősíti az immunrendszert is.

Veszélyes a politika

A politikusok az elsők között fertőződnek meg, nem csak Magyarországon , de a világban is. Ennek bizonyára az az oka, hogy folyamatosan találkoznak emberekkel.

Több polgármester is fertőzött lett

A budapesti polgármesterek közül a kőbányai, a pesterzsébeti és a józsefvárosi polgármester kapta el addig a vírust.

Súlyos állapotban volt Pikó András

Pikó András, a 8. kerület polgármestere nem sokkal a fertőzést követően kórházba került. Annyit írt a közösségi oldalára, hogy neki a súlyosabb lefolyású betegség jutott.

Meghalt egy képviselő

Közben a 8. kerület egyik önkormányzati képviselője is vírusos lett, a 28 éves Balogh István Lajos sajnos múlt héten meghalt a kórházban.

Kiemelt kép: Gajda Péter, polgármester, Szijjártó Péter miniszter – Forrás: Facebook, BPK-montázs