Kiszökött ketrecéből egy oroszlán a Veresegyházi Medveotthonban. Mindenki szaladt, amerre csak tudott, a területet lezárták és azonnal kiürítették. A videón jól hallható egy asszony jajveszékelése.

Ki kellett üríteni a Veresegyházi Medveotthont, mert egy oroszlán kiszökött az elzárt kifutóból. A látogatókat teherautóval mentették ki a medveotthon területéről – írja a BudaPestkörnyéke.hu hírportál.

Kuli Bálint, a medveotthon Állatokért felelős igazgatója elmondta, az oroszlán egy látogatók elől elzárt területre ment ki. Már elfogták, senkinek nem esett bántódása.

Jaj, kiszökött az oroszlán!

Az Index egyik olvasója szerint az oroszlán úgy jutott ki, hogy az egyik gondozó, aki bement lecsitítani az állatokat, nyitva hagyta az ajtót, ezen át szökött ki az állat, és elindult abba az irányba, ahol a kisoroszlánok vannak. Ez abszolút emberi felelőtlenség volt – monta.

Amikor látták, hogy kiszökött az oroszlán keresni akartak egy elzárt helyet, de nem találtak. Hívták a medveotthont, hogy ott ragadtak. Eltelt két-három perc, és akkor jöttek a gondozók, majd intettek, hogy szaladjanak. Próbálta rábízni a nagyobb gyerekét egy gondozóra, a másikat pedig kézben vitte. Végül egy szolgálati épületbe kerültek, és ott töltöttek háromnegyed órát, mire megjött egy ember az altatólövedékkel. Háromnegyed óra múlva vitték el őket teherautón. 

Az alábbi felvétel akkor készült, amikor az oroszlán kiszökött. A videózó hölgy jajgatva kiabálja: „Jaj, kiszökött az oroszlán!”

24.hu kérdésére a település polgármestere, Pásztor Béla azt mondta, hogy a kiszökött oroszlánt, amely állítólag szelíd, hússal foglalták le az állatorvos kiérkeztéig, majd amint megjött a szakember, elaltatták, és visszavitték a helyére. Pásztor elmondta, hogy jegyzőkönyvbe vették az esetet, és vizsgálatot indítanak. 

Nemrég 8 felnőtt és két kölyökoroszlán költözött a Veresegyházi Medveotthonba. Ezek az állatok korábban egy román vándorcirkusz fellépői voltak, és a nagyragadozók cirkuszi bemutatásának ottani tiltása miatt kerültek Érdre, ahol nem volt mód a tartásukra, így a medveotthon fogadta be őket. 

Az érdi oroszlánok kálváriájáról ide és ide kattintva tudsz bővebben olvasni.

Kiemelt kép: oroszlánok a Veresegyházi Medveotthonban – Forrás: LikeNews.hu