A Kanári-szigeteken a koronavírusos fertőzés hírére szinte mindent felvásároltak az emberek, üresek a szupermarketek polcai. A karantén alá helyezett szállodát szinte tájékoztatás nélkül, egyik pillanatról a másikra egyszerűen egy lakattal bezárták a hatóságok. Öt magyar van az érintett hotelben. A tenerifei boltokról készült képeket elnézve egy esetleges vészhelyzet esetén túl sok jóra mi sem számíthatunk itt Budapesten és környékén.

A külügyminisztérium államtitkára, Menczer Tamás kedd este bejelentette, hogy magyarok is vannak abban a tenerifei hotelben, amit a spanyol hatóságok karanténba helyeztek.

A szállodába a koronavírust egy Olaszországból érkezett vendég hozta magával. A hotelben nagyjából ezer vendéget zártak el a külvilágtól rendőri segítséggel.

Több brit turista is folyamatosan tájékoztatja az otthoni sajtót a spanyol állapotokról. Meglehetően elkeserítő a helyzetük – erről az Index számolt be.

A 60 éves David Hoon és a 63 éves Pamela Scott kedden arra ébredtek a szobájukban, hogy egy levelet csúsztatott be valaki az ajtó alatt, amelyben az áll, hogy az épületet egészségügyi okokból lezárták, mindenki maradjon a szobájában.

Panaszkodnak amiatt is, hogy a személyzet nem informálja őket semmiről, és a szobában lévő minimális snacken kénytelenek most élni, mert ételt nem kaptak.

Fizikailag úgy néz ki egyébként a karantén, hogy a hotel ajtaját leláncolták és lelakatolták, az ajtón túl pedig rendőrautó parkol. Posztoltak egy olyan képet is, amelyen egy tájékoztató felirat látszik, miszerint mindenki maradjon a szobájában. A hotel hátuljánál a tengerparti rész is el van kordonozva, és maszkos rendőrök őrködnek.

A hotellánc szóvivője annyit közölt, hogy együttműködnek a hatóságokkal, és elrendeltek minden vonatkozó egészségügyi és működési korlátozást, hogy garantálják a vendégek és a dolgozók biztonságát. 

Kiürített boltok

A Tenerifén tartózkodó magyarok közül néhányan a boltokban üresen álló polcokról készült képeket posztoltak. A fertőzés és a karantén hírére az emberek felvásároltak szinte mindent. Tartós élelmiszereket, lisztet, cukrot, tésztát és az összes fertőtlenítőszert. Mindenki több hétre próbál berendezkedni.

A LikeNews.hu hírportálnak nyilatkozó Tenerifén élő család azt mondta, hogy nem félnek, mert kicsit felfújtnak érzik az egészet, de a tömeget azért ők is kerülik. Szájmaszkokat már nem lehet kapni és a gyermeküket is pár hétig otthon tartják, nem engedik még iskolába.

Ahogy azt korábban megírtuk, Olaszországban is megrohanták az emberek a boltokat a karantén hírére. A problémás országrészekben üresek a szupermarketek, a karantén területén élők steril folyósokon kapnak élelmiszert.

Fotók: Helyszíni képek Teneriféről – Forrás: Facebook/Piskor Pite Zoltán