Kóbor János jelenleg a Balaton és törökbálinti háza között ingázik, mivel a járványhelyzet miatt egyelőre az Omega fellépései is mind elmaradtak.

A 77 éves énekesnek rengeteg terve volt 2020-ra, ám a koronavírus keresztülhúzta a számításait. Kóbor aggódik, állítása szerint a pandémiától függ, hogy újra összeáll-e a legendás zenekar! Kóbor János alaposan utánaolvasott a koronavírus-járványnak, több német professzor értekezését is tanulmányozta, de a tudása és az összegyűjtött információk ellenére roppant bizonytalan.

Épp Balatonlellére készült, amikor megkerestük, hiszen augusztus 16-án ott koncertezne az Omega, de Kóbor arra se merne nagyobb összegben fogadni, hogy az a fellépés megvalósul. Az énekes szerint ha egy húszassal fiatalabbak lennének, nem okozna gondot, hogy akár egy teljes év kényszerpihenőre vonuljanak a vírus miatt, de 70 éves kor felett már mást jelent egy év szünet.

„Egzisztenciálisan megoldható lenne az Omega számára, hogy kihagyjunk egy évet, nem erről van szó. A mi esetünkben azért rosszabbak a dolgok, mert egy hatvanéves zenekarról van szó, bőven hetven év feletti tagokkal. Egy év nekünk már nem ugyanaz, mint egy fiatalabb művésznek” – nyilatkozta a Ripost-nak az énekes, aki szerint az egész világ összezavarodott a vírus hatására.

Kóbor úgy érzi, kibékült volna azzal, ha május végén tényleg vége lett volna a járványhelyzetnek, de az, hogy a jövőbeli fellépések is bizonytalanná váltak egy esetleges második hullám miatt, aggodalommal tölti el.

„Nem tudom, lesz-e még Omega…” – jelentette ki.

Kiemelt kép: Kóbor János – Wikipédia